Yeni Binaya Nakil Sorunu

Merhaba, 23 Mart 2023 itibariyle yeni yapılan bir binaya taşındım. Binanın girişinde turktelekomun fiber kutusu var. Tüm dairelere düzgün bir şekilde fiber kablolarla altyapı ulaştırılmış durumda. Fakat fiber kutusuna henüz turktelekom bir kablo bağlamış değil. Ne turknetten ne de başka bir operatörden internet başvurusu yapamıyorum. Başvuru yapamadığım interneti de nasıl bağlatacağım hiçbir fikrim yok. TurkNet tarafıyla telefonda konuştuk beklemem gerektiği söylendi.

Edit: Sokakta boylu boyunca tüm apartmanlarda TurkNet Gigafiber altyapısı var(30 senelik bina dahil) TurkNet ile bu bilgiyi paylaştığımda gigafiberin gelmesiyle alakalı pozitif bir dönüşte bulunulmadı. Turknetin telekomdan hızlı altyapı getirmesi 25 dairenin tamamının TurkNet 'e geçmesiyle sonuçlanacağı bariz fakat pozitif bir dönüş alamamamı anlayamadım. Başvurun bi zaman sonra belki gelir deniyor. Yan binada olan altyapıyı yeni bir binaya getirmek ne kadar zor olabilir ki?

Merhabalar,
Bağlı bulunduğunuz ilçenin telekom müdürlüğüne apartmanca imza toplayıp verin, kısa sürede işleme alırlar diye düşünüyorum.

Peki bu işlem sonucu telekomu kullanacağımıza dair bir tahaddüt vermemiz gerekecek mi? Altyapı getirin ama sizi kullanmayı tercih etmiyorum demem onlar için kabul görecek bir durum mu?

Taahhüt vermeniz gerekmez diye düşünüyorum.

Telekomu aradım sürecin 24 ay içerisinde tamamlanacağını eğer tahaddüt verirsem altyapı işlemlerinin hızlanacağını apartmanın tamamıyla görüştüğüm takdirde daha da hızlanacağını belirttiler. Tam bir saçmalık müdürlüğe gitme konusunu sorduğumda artık o uygulamanın kalktığını herkesin tc kimliği ile başvuru açması gerektiğini söylediler. Turknetten hizmet almak için telekoma ya boyun eğmem ya da turknetin ne zaman getireceği belli olmayan tüm sokakta mevcut olan gigafiberi beklemem gerekecek. Gerekiyorsa tüm apartmanı gigafibere ikna ederim ama geleceği zamanı belli olmalı. Bilgisayar mühendisiyim, aylık internet harcaması 700gb - 1.5tb düzeyinde olan bir kullanıcıyım. TurkNet bu konuda ne yapabilir aracılığını yapsam insanları ikna etsem internet gelir mi?

Yerel altyapı sağlayıcısı telekom olduğundan maalesef bakır ve yerel fiber altyapısı tahsisi konusunda ek bir işlem yapamıyoruz. GigaFiber Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet bağlantısı üzerinden site yöneticiniz ve çevreniz GigaFiber başvurusunda bulunabilir. Ortalama da olsa bir süre vermek maalesef mümkün değil.