Yayıncılık için port sorunu

Merhabalar, ben youtube üzerinde yaklaşık olarak 200.000 aboneye sahip bir minecraft kanal sahibiyim. Ve adresimde adsl internet mecvut. Vdsl altyapı mevcut fakat port sorunu olduğu için bağlatamıyoruz. Bir ay sonra şu anki tahhütümüz bitecek TurkNet 'e geçmeyi düşünüyorum. Türk telekom vb her yere yıllardır dilekçe vermeme rağmen port takviyesi yapılmadı her yere şikayette bulundum ne yapmam gerek yardımcı olur musunuz ya da bilgi verir misiniz?

Merhaba, Şuan kullandığın internet VDSL olarak mı geçiyor.

1 Beğeni

ADSL hocam ama bina full vdsl bakır kablo.

TT’ den başka port veremez VDSL hattına geçirmek için onlardan istemen gerekiyor, TurkNet geçsen bile yine alt yapı TT olduğu için yine onlara başvuruluyor. Turk Telekom kullandığın için en iyisi onlardan istemek.

68000 abonen var. :slight_smile:

1 Beğeni

Hocam vodafonenet kullanıyoruz ama altyapı için ttden talep ettik kesin bir cevap verilmedi. 3 Kanalımız mevcut birisi 180k diğeri 50k biriside 68k.

Türknetten adsl olarak başlayıp altyapı talebi yapabiliyor muyuz peki.

Alt yapı sorgulamada çıkmadığı sürece verilmez, TT ye geçsen direk sana port vermeleri için yaparlar. TurkNet sadece talep eder nasıl sen bekliyorsun yine aynısı olur. :person_shrugging:

Hocam yazıyorum sadece müdürlük temsilcileri iletişime geçiyor ne yapacağım bilmiyorum 2023 yılına gireceğiz üzücü. Teşekkür ederim bilginiz için

Merhaba, tarafımızdan hizmet almaya başladıktan sonra tekrardan port başvurusunda bulunabilirsiniz. Boş port açıldıktan sonra kısa süre içerisinde VDSL hizmetine geçiş sağlanmaktadır.

1 Beğeni

Baran bey şu an boş portum bulunmuyor ama adsl hizmet olarak geçiş sağlayabilir miyim yani size? Şu an ki portumdan ve teyit etmek adına sizin sağlayıcınızı kullanırken boş port açılmasıyla siz mi ilgileniyorsunuz çünkü türk telekom sadece kendisinden alırsak açıyorlar.

Evet ADSL olarak geçiş sağlayabilirsiniz.

Port tahsisi yerleşik operatör sorumluluğunda bulunduğu için tarafımızdan herhangi bir işlem yapılamamaktadır. Bağlı olduğunuz yerleşik operatör bölge müdürlüğü ile görüşerek bu durum hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

1 Beğeni

Bu port olayında da baya dümenler dönüyor. Abimin evi için İnternet alacaktık. TurkNet al dedim TT abimi aylarca bekletti.
Sonra TT ile taahhüd yaptı 3 güne İnternet geldi. Sonra taahhüdü bozup TurkNet’e geçiş yaptık.
O yüzden TT’yi günahım kadar sevmem. Selam verseniz sizi dolandırmaya çalışan sokak dolandırıcıları gibi üstünüze binip nefesinizi kesmeye çalışıyorlar.
Saysam onlarla ne maceralarımız var. Her defasında günlerce uğraşmak zorunda kaldım. Ses kayıtları, cimer falan filan. Tüketici hakları uzmanına çevirdiler beni.
Ama öyle yada böyle istediğiniz kadar kanun nizam kovalayın bir şekilde bir miktar hakkınız kalıyor kursaklarında. 1 Kuruş ta olsa haksız yere almaya ant içmiş gibiler.
Ulan neler yaşamışım bunlarla be. Bildiğin dolup taşmışım… :sweat_smile:

2 Beğeni