Yavaş internet 75 mbps vdsl

merhaba 75 mbps TurkNet kullanıyorum hızım 40 ila 45 arası wifi ile bağlanıyorum normalde 75 mbps alabiliyodum ama 1 2 haftadır 40 45 arası maximum hat değerine baktığımda 75 mbps olarak gözüküyor ama hız testi yaptığımda 45i geçmiyor destek kaydı açtım ama alakasız cevaplar aldım kablo ile bağlanma şansım yok modemde sorun olma şansı var evet ama bi anda niye böyle oldu anlamadım forumda başka biri daha aynı benle aynı sorunu yaşadığını gördüm yardımcı olurmusunuz aksi taktirde 10 yıllık TurkNet aboneliğimi sonlandırmak zorunda kalıcam teşekkürler.

Selamlar @eren28tr, kablosuz bağlantıda hızınızı etkileyecek birçok faktör bulunuyor. Bunlardan bazıları;

  • Modeme bağlı cihaz sayısı
  • Modemin etrafındaki cihazlar, materyaller
  • Duvarların kalınlığı
  • Evdeki elektronik cihazlar
  • Bağlantı kurulan cihazların durumu

Ek olarak bakır altyapıda %30 kayıp olağan kabul ediliyor. Yoğun kullanım olan saatlerde bu kayıplar artabilir. Kablolu bağlantıda da belirttiğim etkenlere bağlı olarak hızınız etkilenecektir.

Bireysel kullanıcı olarak yapabileceğiniz bazı işlemler;

  • Güçlü ve yazılım olarak güncel bir modem kullanmak
  • Kablolu bağlantı kurulamayan durumlarda 5ghz üzerinden bağlantı sağlamak
  • Bağlantı kurulan cihazın ethernet & wifi driverlarını sıfırlamak, güncellemek
  • Bağlantı kurulan cihaz sayısını düşürmek veya etkileşimini kısıtlamak
  • Ankastreden modeme ulaşan kabloyu cat6-7 olarak yenilemek

Bakır kablolar zamanla oksitlenir. Bölgede kullanıcı sayısı arttıkça kapasite düşer. Bireysel olarak yapabileceğiniz işlemlerin aksine burada yerel sağlayıcı tarafından kapasite arttırma işlemi gibi uygulamalar yapılması gerekebilir. Destek kaydı oluşturduktan sonra santralden ankastreye kadar inceleme yapılır. Sorun var ise müdahale gerçekleşir. Devamında problem yaşamaya devam ederseniz yukarıda belirttiğim bireysel olarak gerçekleştirebileceğiniz adımları uygulamanız gerekir.

merhaba modemde sorun olduğunu düşünmüyorum upload dediğim gibi normal ama download 40 mbps olarak çıkıyor hız testinde 1 2 haftadır böyle normalde bir sorun yoktu hat değerlerime baktım normal gözüküyor kopma falan yok ayrıca şikayetvara baktığımda başka kullanıcılarında 1 2 haftadır böyle bir sorunla karşı karşıya olduğunu gördüm şuan hız testi yapıyorum yine aynı çıkıyor download ek olarak müşteri hizmetleri bana yüzde 20 kayıp bakır altyapı normal diyor sizde yüzde 30 kayıp normal diyorsunuz kime inanayım sizemi onamı bir an önce sorunuma çözüm bulunmasını talep ediyorum ben 10 yıldır TurkNet kullanıyorum bu kadar yetersiz teknik destek görmedim ayrıca modem yanımda nasıl bir sorun olabilir

Geri bildiriminizi anlıyorum. Belirttiğim ilgili alanlar kontrol edildi ise konunun iç tesisat özelinde ele alınması gerekiyor. Farklı bir modem ile denemek ve ankastreden modeme ulaşan kabloyu yenilemek sorun tespitinde faydalı olacaktır.

farklı bir modem ile deneme şansım yok şuanlık ama dediğim gibi modemde sorun yok yani durup dururken ne olabilir bide 75 mbps geliyor hat değerime baktığımda türk telekom santralden veya dslamdan download hızımı kısıtlamış olabilirmi

Şu anda modeminize 80 mbps’e kadar hız ulaşıyor. Hattınızda herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Yukarıda belirttiğim maddeleri uygularsanız adresinizde bu hızları alabilirsiniz.

dediğimi anlasanız keşke şikayetvarda TurkNet kullanan biri var 1 hafta önce böyle yazmış benimde 20 40 mbps arası değişiyor download hızım sorunumuz aynı demekki ikimizinde modeminde sorun var okuyun lütfen ne yazmış bakın Uzun zamandır TurkNet kullanıcısıyım herhangi bir şikayetim yoktu öyle böyle idare ediyordum. Lakin altyapım olduğunu fark ettim ve fibere geçtim. Geçişim tamamen ücretsiz ve üstelik 1700 TL değerinde modem getirdiler sözleşme sonlanınca geri almak kaydıyla. Buraya kadar her şey normal. Ben laptop kullanıyorum ve ethernet kablosunun giriş soketi arızalı bunu belirterek müşteri temsilcilerine şikayetimi ilettim. Sorun şurada bahsettikleri hızdan eser yok. Kaç tane hız testi yaptım 100 Mbps hız dedikleri fiberden 20-40 arası download hızı alıyorum şaka gibi. Hız sorununun bir kısmı ethernet kablosundan kaynaklı olsa da bu fiber internet dediğin şey Wi-Fi ile bağlanan bir laptopta 20-40 Mbps hız veremez böyle bir dünya yok. Network ® ekibine şikayetinizi ilettim işte birkaç test daha yollayın vs. Gelen çözüme bak Ethernet kablosu bir şekilde bulup öyle deneyin yav yok kardeşim diyorum bu seferde 2 adet Wi-Fi birisi 2.4 ghz diğeri ise 5 ghz var siz 2.4’te gözüküyorsunuz 5 ghz’ye bağlanın dendi. Ama fiber modemi değiştirmeye gelen arkadaş bu iki adresi teke düşürdü sadece 5 ghz var diyorum siz 5 e bağlanın diye ısrar ediyorlar dalga geçer gibi. Üstelik müşteri temsilcisi arkadaşlarım böyle yapmanızı iletti iyi günler diyerek telefonu suratıma kapatmaya çalışıyor. Başka temsilci ile görüşüyorum o arkadaşta eve ®t arada benimde oluyor 20-40 MB download hız vermesi olabilir diyor. Arkadaşım dalga mı geçiyorsunuz bahsettiğiniz internet fibernet ® böyle bir sorun olamaz altyapıdan veya porttan böyle bir durum söz konusu olamaz. 70-80 Mbps alırsınız ya 100 olmuyor dersiniz bu tamam doğaldır ama bahsettiğiniz rakamlar aşırı komik ve dalga geçer gibisiniz. Ve hala sorunuma çözüm bulamıyorlar yapmanız gereken ethernet kablosu bulup deneyin diyorlar ve ekipte yönlendirmiyorlar eve ısrarla daha söylenecek bir şey yok TurkNet’e yakışmadı bu hareketler okudunuzmu çözüm bulmuyorsunuz bu dediğiniz maddeler sıradan basit maddeler

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.