Yavaş indirme sorunu

Merhabalar önce den benzer bir konu açmıştım. Bir kac öneri denedim ama pek işe yaramadı. Detaylı bir araştırma yaptım ama ne yaptıysam işe yaramadı. Sizler den bir kac öneri daha alıp duruma göre TurkNet Online İşlem Merkezi kayıt açmayı düşünüyorum.

Şimdi sorun şu. Google drive - Yandex - Steam - Epic Games gibi platformlar da herhangi bir yavaş indirme problemi yok.

Fakat; Cloudflare - Bowfile - Mediafire - DosyaCo gibi siteler de 400 ila 800kbps hızda indirme yapıyor.
İDM ile bu sorun kısmen çözülüyor. Oda şu şekilde 4 ila 7 mbps arasında indirme yapıyor. Diğer TurkNet’li arkadaşlarım İDM siz 6 7 mbps hızda, IDM ile 9 10 mbps hızda indirme yapıyorlar.

TR Fivem Sunucuların da Script indirmelerinde 1.5 mbps de indirme yapıyor.
Knight Online Patch çekme de yine aynı şekil 2 mbps hızda indirme yapıyor.
Metin2 Patch çekmede 1.2mbps hızda indiriyor. Keza diğer türknetli arkadaşla 8-9 mbps hızlar da indirme yapabiliyorlar…

Yurtdışı sunucularında diğer TurkNet’li arkadaşlarım hızları benden 10 15 mbps az olmasına rağmen benden daha iyi hız sonuçları alıyorlar.

Mesela ipv6 test üzerinden germany sunucusun da hız testi yaptığımızda onlar 30- 35 mbps hız alır iken, ben 6-7 en fazla 12 mbps hızları görebiliyorum. Nperf üzerinden yurtdışı sunucuların da test ettiğimizde 88mbps hızı olan arkadasım 80 82 mbps hızlar alır iken 95 mbps hızı olan ben 60 ila 70 arasında kalıyorum… Keza onlar 170 ping gösterir iken bende bu durum 200 lere çıkıyor. Yani aslında bu olayla alakalı değil ama artık her şüphelendiğimiz şeyi deniyoruz.

Düzeltme için denenen yollar şunlar;

Farklı bir pc ile kablolu denendi olmadı…
Farklı bir laptop ile wifi üzerinden denendi olmadı.
Farklı bir modem ile denendi olmadı.
Firefox-Chrome-OperaGx gibi tarayıcılar ile denendi olmadı.
Ethernet kartı ve Windows 10 güncel denendi olmadı.
Windows10 lisanslı - Crackli denendi yine olmadı.
Aygıt yönetici üzerin den ethernet kartı ayarları denendi olmadı.(Güç yönetimi - Güç tasarrufu vb ayarlar)
Telefon wifi üzerin den denendi olmadı.
Özel bir kaç Regedit ayar denendi olmadı.
Modem kapat aç denendi olmadı.
CRC hatalarına bakıldı olumsuzluk yok.
İpv6 kapatıldı, ipv4 ile test edildi olmadı.
TurkNet DNS leri denendi olmadı.
Google DNS denendi olmadı.
Cloudfire DNS denendi olmadı.

Daha ne deneyebilirim bilmiyorum :slight_smile: Aynı sorunu yaşayıp bu saydıklarım dışında problemi çözebilenler varsa, önerileri dikkate alınacak… Duruma göre TurkNet Online İşlem Merkezi’e net ve anlaşılır bir biçim de kayıt açılacak.

1 Beğeni

arıza kaydı açma son seçenek olarak kalmış sana bide sorun yaşadığın dosya linkini banada gönderebilir misin sorun herkeste mi yoksa sende mi bir de ben tetkik edeyim

Game3rb sitesine gir. Herhangi bir oyuna gir. Indirme linkleri asagida oluyor. Tikla ona 2 tane indirmw sitesi cikiyor. Bowfile birde cloudfile diye dene bir bakalim.

bende bir sorun yok arıza kaydı aç bence belki aile profili vs etkin olabilir ama bu siteler pek güvenli olmayan sitelerden

IDM İLE bende de 4 ila 6 arası git gel indiriyor. Normal IDM siz denesene :slight_smile:

Benimki normal benim internetim 50 mbps çünkü😁

Download siteleri ücretsiz hesaplarda hız limiti koymaları ile ünlüdürler. IDM ile siz aynı anda 6-12-18 bağlantı açıp aynı anda indiriyorsunuz o yüzden hızlı gibi geliyor. Sunucu bunu farkedince size limit koyabiliyor (düzenli olarak kullanıyorum, pixeldrainden ip ban yedim)

IP bloğunuzun yoğun kullanımına göre hız limitlemesi (throttle) yemenizde çok mümkün, çünkü Google Drive de falan olmuyor demişsiniz. MEGA bunun en büyük örneğidir. 5 GB indirtip size premium alın der bu sebepten ötürü.

Paralı VPN deneyin genelde çözüyor.

Ustad diger arkadaslar da olmuyor iste bu durum. Biz 5 kisiyiz crackli online oyun indiriyoruz :grinning: yani kotalik durum degil. Ip blogundan mi artik bilemiyorum…

Ohoo ozaman sorun var bende net.

Biraz uzun oldu ama affola. Teknik olarak azıcık tecrübem olan bir konuya denk geldiğim ve fikir belirtmek için yazıyorum. Daha önce yazıp çözemedim demişsiniz, eğer problem karşı taraftan (sunucu kapasitesi) kaynaklanıyorsa çözmeniz zor. TurkNet tarafında ise belki bir şeyler yapabiliyorlardır bilmiyorum. En azından IPv6 hız testleri ilginç.

Konuya girmeden önce çok sıklıkla karışan Megabyte (MB) ve Megabit (Mb) arasındaki farkı yazayım.
1 byte 8 bit’ ten oluşur dolayısı ile saniyede 100 Mbit veri aktarabilme yeteneğine sahip bir hattaki modem saniyede 100Mbit/8bit= 12,5MB büyüklüğünde bir dosya indirebilir.

Topluluk oyun sunucuları ve hızlar (FiveM, CS:GO)

2 adet bulut sunucum mevcut (eskiden oyundu artık değil). Bir tanesinde 1G diğerinde ise 10G network var, yoğun saatlerde kullanıcı başına rastgele hız atanıyor veya ip başına limit atanıyor. En kötü ihtimalle battle royale oluyor ilk gelen daha hızlı indiriyor vs. Ben basit bir vatandaş olarak, Steam gibi 100’lerce paralel sunucu çalıştıramayacağım için kullanıcıya varacak olan hız kapasiteden dolayı farklı olacaktır. Bunu FiveM için örnek olsun diye belirttim.

TR Fivem Sunucuların da Script indirmelerinde 1.5 mbps de indirme yapıyor.

O bendede öyle. 100 Mbit ile aynı, 1 Gbit ile aynıydı. Sunucudan kaynaklanıyor genelde.

FiveM sunucuları, topluluk sunucuları olduğu için (Rockstar ile alakasız) maksimum bir bant genişliği limiti mevcuttur, aynı anda tonlarca kişi script indiriyorsa her kullanıcının hızı değişir. Önce gelen bazen daha hızlı indirir vs.
Çok modlu CS:S sunucusu işlettim zamanında, sunucudan asset indirirken kalabalık saatlerde çok yavaş indiriyordu,.
Aynı şekilde ARMA 3 te sunucuya katılırken mission indirme süreniz sunucunun hızına bağlı.

Hız testleri hk.

NPerf veya Speedtest farklı bir durum. Onlar sentetik test diye geçer, karşıdaki sunucu size hiçbir şekilde limit koymaz. Sunucu yoğunluğuna göre kaldırdığı hız kadar test yaparsınız. (TurkNet 10 Gbit mesela). Yarış arabasını boş pistteki ve TEM’deki hızını karşılaştırmak gibi bir durum bu. Yarış pisti boş, bas basabildiğin kadar (sentetik), TEM (gerçek dünya, saatlik yoğunluk).

Kendi hız problemim olmasa şuan birkaç site önerin test edeyim diyorum ama malesef. Sentetik testlere güvenmek yerine size tavsiyem torrent üzerinden linux iso ları indirmenizdir. Linux torrentleri yasal, güvenli ve çok kişi tarafından yüklendiği için maksimum hat kapasitenizi ölçmenize olanak sağlar. Gerçek dünya testidir. Hattınızda bir problem varsa bu şekilde çok daha rahat çözersiniz, torrent dağıtılmış bir ağ olduğu için hızınız ağdaki kullanıcı sayısına bağlıdır, popüler torrent => daha hızlı indirme.

Hosting servisleri hk.

Hosting servislerinde hız limiti veya throttle durumu mevcut. Motrix veya IDM ile mesela kayıt olmamış kullanıcının indime hızını 500 KB/s ile limitlemiş olan bir siteden dosya indiriyorsanız, IDM veya Motrix ile 12 bağlantı açtığınızda program size yaklaşık 6 MB/s gibi bir hız vericektir.

Aylık en az çift yönlü 10TB veri akışı yapan biri olarak çok site kullandım, indirme hızı olarak problem yaşatan siteleri saymam gerekirse:

  • Google drive (Masaüstü uygulaması iyi, browser kötü.)
  • Mediafire
  • MEGA (premium yoksa en kötüsü, Hollanda/Yeni Zelanda VPN iyi)
  • ve premium hesap satan geri kalan tüm siteler.

Bu saydıklarım genelde standart olan olaylar. Yani siz mesela limitsiz premium mega sitesi üzerinden hat kapasiteniz kadar dosya indiremiyorsanız o zaman problem altyapı ve yoğunlukta. Linux torrentini bi test edin derim.

Fikir edinmek soruyorum konuda göremedim ama TurkNet’in size verdiği tarife hızı kaç? 100 Mbit Fiber diye tahmin ediyorum ama

1 Beğeni

Öncelikle güzel bilgiler için teşekkür ediyorum. Bu bilgilerin hepsine sahibim. Sadece linux torrent hakkın da bir bilgiye sahip değilim. 100 lük paketteyim. VdsL altyapısı kullanıyorum. Hat değerlerim de herhangi bir problem şuan için yok(CRC vs) Yani yaklaşık 97850kbps hız ulasıyor. Oda 97850/1024=95.5 mbps eder. Yani şöyle anlatayım. İndirme yaptığımız siteler kotalı bir site değil veya bazı indirme siteleri, bazı ISS lere engel koyuyor indirir iken öyle bir site değil. Arkadaşlarla dediğim site den sürekli yeni oyunlar indirip deniyoruz. 1 yapar 2 yapar 3 yapar eyvallah diyeceğim de… Sürekli aynı. Modem kapat aç herşey denedik nafile. Arkadaşlar da herhangi bir sınır veya kota dediğimiz olay yok. Mesela fivem de aynı şekil. Bir sunucuya giriyoruz indirme bende yavaş onda hızlı. Başka sunucu geçiyoruz yine aynı. Zombi girelim diyoruz biliyorsunuz altyapı değişiyor o durumda yine aynı… Bende yavaş yine. MT2 deneyelim dedik bir ara. Saltanat onda bir patch çekiyor görseniz gül gül ölürsünüz… 1mb/s ile indiriyor. Knight online keza aynı… Sanırım yurtdışı sunucular da sorun yaşıyorum sadece. TR de sunucuları olan yerlerde sorun yaşamıyorum. Mesela Riot games onda patch çeker iken sorun yok. İstanbul da sunucuları var diye biliyorum. Yani nerde sorun var anlayamadık ama büyük olasılıkla yurt dışı çıkışta problem var gibi geliyor.

Şuan işteyim. Burda wifi ile bağlanıyoruz 16 mbps hız anca ulaşıyor wifi ile. İşyerinde ki internet de TurkNet :slight_smile: Onda deneyim dedim. Onda da böyle indiriyor. Dibine kadar alıyor yani hızı :slight_smile: Benim evde 95 var.d 500kbps geçemiyoruz :smiley:

1 Beğeni

Sadece linux torrent hakkın da bir bilgiye sahip değilim.

Torrentten başka birşey indirdiysen internete Ubuntu Torrent yazıp test edebilirsin, tavsiyemdir. Benim diğer postuma cevap atmışsın mesela ben orda speedtestten sonra şüphelenirsem hemen bi linux torrent açar bakarım.

Hat değerlerim de herhangi bir problem şuan için yok(CRC vs) Yani yaklaşık 97850kbps hız ulasıyor.

Köy yerinde benzer interneti CRC hatalı kullandım gene böyle problem olmuyordu. Arkadaşların başka şehir/mahellede oturuyor ve problem yoksa yerel bi problem olabilir belki.

Modem kapat aç herşey denedik nafile.

TurkNet Online İşlem Merkezi’e göre herşeyin çözümü ama o :smiley:

Steam ve Riot bendede pek problemli değiller. Hop konusunda çok bir şey bilmiyorum acaba ondan olabilir mi? Yurt dışı problemli demişsiniz bu tracert falan yapıp bakıyorlardı uzun süredir denemedim arada bir yerde timeout falan yiyor olabilir aslında bu MT2, FiveM falan sunucu ipleri belliyse bi test edin derim belki saha dolabı falan çıkar yada sizin hattınız saçma yerlere zıplıyordur. Forumda birisi Ankara’da oturuyorum Ankara’daki sunucuya Istanbul’dan zıplıyor ping oluyor falan demişti bi ara.

Valla hocam kusura bakmayın 3. ye okuyunca sanki çok biliyormuşum gibi olmuş yukarda öyle anlaşıldıysa affola. Bunu TurkNet Online İşlem Merkezi’e anlatmayı inşallah başarırsınız ben içinden çıkamadım kafam dolandı.

Edit1: Fotoğraf yeni geldi, bende linkinizi denedim. Şuan benim internetim saçma bir şekilde düzelmiş duruyor konuyla alakası yok ama bende size birkaç fotoğraf atayım isterseniz.
Browser:

Download Manager:

1 Beğeni

Estağfurllah hocam o ne demek. Tabi ki buralar da bilgi paylaşımın da bulunacağız. Karşı taraf bilir bilmez. Bir elin nesi var 2 elin sesi var… Tracert attım o siteye ama bir problem yok gibi gözüküyor. 53 ms gecikme var. Paket kaybı vs yok. İlginç bir durum. Ben denizli de yaşıyorum ama trafiğim istanbul üzerinden. İst içi geziyorum sürekli yani… 14 ms de gecikmem var. Bunla alakası olacağını sanmıyorum ya. Öyle olmuş olsa şuan çalıştığım iş yeridende ki ip de istanbul lokasyon :slight_smile: Bakın sizde problem yok. Yavaş yavaş yükselir o değer… İşte orda ki oyunların bazıların da torrent yok olsa da denedim değişşken sürekli hız oda idm den farkı yok. Vallahi bir garip durum. OİM’de sevdiğim bir teknik arkadaş var. Onun bakmasını rica edeceğim. Aranma talep edip… Belki düzelir. Şuan ama arıza kaydı açamıyorum. TurkNet Online İşlem Merkezi de arıza var gözüküyor sistemsel kaldırılması gerek. Bildirdim yetkili arkadaşlara bakılıyor. O bildirim kalksın inş açacağız bir arıza kaydı. Bir ara arkadaşımda da buna benzer bir olay olmuştu. OİM çözmüştü bakalım bizde nasıl bir yol izlenecek.

1 Beğeni

Şuan ama arıza kaydı açamıyorum. TurkNet Online İşlem Merkezi de arıza var gözüküyor sistemsel kaldırılması gerek.

O bendede yazıyor. İlginç.
Kısa sürede çözülmesi dileğimle. Kolay gelsin. Darısı başımıza.

1 Beğeni

Amin hocam inşallah. IDM ile de tam hızında indirse eyvallah da… İşte IDM hızlandırıyor ama o normal indirmede ki eksik hız IDM ye de yansıyor. 88mbps hızı olan arkadas 9.10 mb ile indiriyor. Biz 95 hıza göre 6.7 arası… :smiley: Hayırısı diyelim…

Evet bugün OİM kayıt açtım. Süreci nasıl çözdüm, çözülecek sizlere bildireceğim. Sorun sanırım yönlendirme veya yurtdışı çıkışta…

Bu indirme yaptığımız yurt dışı sitesi. Bu benim İpv6 ve ipv4 olarak atılan tracert ve ping testlerim

Buda sorun yaşamayan arkadaşın aynı siteye atmış olduğu Tracert ve Ping test sonuçları.
Zaten FARKI göreceksiniz :smiley:

1 Beğeni

Bugün hangi şehirdesin :grinning:

hangi şehirde olduğumu geçtim :smiley: Yurt dışı çıkışlarım ve indirmeler düzelsin yeter :smiley: ama bugun istanbul içindeyim ama esenler de takılıyoruz :smiley:

Bu TurkNet üzerinden tracert

Bu da Router üzerindeki Cloudflare warp+ vpn

İkisinden de belirttiğiniz siteden indirme yaptım (Notice ! - 1Cloud File)

TurkNet tarafında ping yüksek olmasına rağmen indirme hızımda herhangi bir sorun yoktu

İndirme yaparken idm falanda kullanmadım. Mobil opera tarayıcısı üzerinden indirdim

Hocam Siizn değerler harika :slight_smile: Birde bana bakınız :smiley: daha üstüne çıkmıyor.