Hocam saha dolabına bakirda gelse fiberde gelse, sonuçta hic bir saha dolabı santrale yakın olmaz. Ve siz saha dolabından hizmet arıyorken netspeed gibi sitelerden sorgulama yapinca. Saha dolabi bilgisini sitede mevcutsa sizin saha dolabiyla aranızda mesafeyi gösteriyor. Oysa santralden direk hizmet alırsanız, (saha dolabi her zaman santralden uzaktir) ve haliyle daha düşük hiz alırsınız.
Yakınlara verse yine kablo karmaşası olur ve bu mantıklı olmaz belli bir standardı var bu sürecin ve olması gerektiği gibi işliyor
Peki YAPA’ya göre sizin dediğiniz mantıkla bakınca direk santralden almış olacağız arada dolap olmamış olacak ve mesafe artmış olacak. Haliyle hızımız düşecek. Buradaki mantığı kafamda canlandıramıyorum
Şöyle bir sonuç çıktı karşıma, bu şimdi santral uzaklığı mı yoksa dolap uzaklığı mıdır? Ve yapaya geçince bu uzaklık 1km’leri bulacak anlaşılan. Sonuç olarak hızım düşmüş olmayacakmı? Zaten şuanki durumda 28mbps diyor fakat bana gelen 17
Saha dolabı mesafesini gösteriyor burada. Modem arayüzünden hat değerlerinizi atabilir misiniz
sanirim siz santrale yakın olduğunuz için bunu istiyorsunuz.
Oysa santralden fiber kabloyu 700 800 metre ileriye cekip oradaki saha dolabına bağlayıp ordanda bakira dönüştürüp abonelere hizmet verdiğini düşünün.
Santealden direk alsa 800 metreden ornek 10 mbps alacaktır.
Ama fiber saha dolabına geldiği icin ve saha dolabıyla arasında 100 metre gibi bir mesefa varsa ( daire iç tasisati iyiyse) 80 90 mbps hiz alabilir
Ben yakın olduğu için direkt gelsin demiyorum yanlış anlaşılma oldu herhalde
Buyrun. Yakınımda bir sürü dolap varken ne akla hizmet 700 metre ilerden göndermişler anlamak güç açıkçası.
Şuan dediğiniz mantıkla bakarsak haklısınız evet ama fiberle değilde eski tip bakır kabloyla gidiyorsa hiçbir anlamı kalmıyor bence
Eski saha dolabiysa. Zaten pek birsey beklememek lazım
Bu hat zayıflamasıyla hız normal görünüyor aslında. İç tesisatınız sağlam mı?
Aynen öyle ben eski dolaba bağlıyım 15mbps alıyorum 500 metre falan mesafe var arada
Pek bir bilgim yok o konuda nasıl anlarız. Binadaki kabloların olduğu şey bile hiç güzel durmuyor
Modemi ankastreye direkt bağlayarak farkı görebilirsiniz yani bu bağlama konusunda bilginiz varsa tabi
O saha dolabı değişir ve fiber cekerlerse saha dolabina ( ic tesisatın iyiyse ) 500 metreden iyi bir hiz alırsın.
Umarım en kisa zaman da değişir. Çünkü tt çoğu yerde saha dolabini yeniliyor, saha dolaplarına fiber cekiyor.
100 metre ötemdekini yenilemişlerdi bir iki sene önce. Telekom ekibinden tanıdık bazı yerlerde çalışma yapıyolar falan ama orası ne zaman değişir belli değil demişti
Bina yeni yapılmıştır muhtemelen öyle tahmin ediyorum
Maksimum 2 yıl hatta 1 buçuk yıl maksimum
Yeni binalar yapılırken telekoma başvuru yapılıyor sanırım onlar da fiber altyapı döşüyorlar
Bize gelmesi 20 yılı bulur o zaman 35 alsam yine sevinicem oda yok