YAPA'dayım ama upload halâ 8 mbps

merhaba, benim hattım şentepe-19 isimli santrale bağlı ve sitenizden kontrol ettiğimde yapa’nın mevcut olduğu santrallerden birisi. yapa’nın avantajı olan upload hız sınırının kaldırılmasını istiyorum. bununla ilgili destek almak için kayıt oluşturdum fakat otomatik cevap verilerek kayıt kapatılmaya çalışılıyor hattınızda sorun yok vs. yazıyor.

bir de geçen hafta fibere geçmek için kayıt oluşturdum, fiber birimine talebimin iletildiğini, dönüşüm için beni arayacaklarını söylediler. ama kimseden ses yok. hattı iptal edip yeniden üye olsam çoktan hallolacaktı. dönüşümü beklemek yerine gidip başka operatörlereden başvuranlara da 2 gün içinde gelip kuruyorlar. daha fazla ertelenmek istemiyorum. mevcut müşteriyiz zaten ödememizi de yapıyoruz ertelenip durmak cidden can sıkıcı.

destek kaydı numaram: 50341347

Fiber mi kullanıyorsunuz? Fiber şeklinde YAPA altyapısı var mıymış? YAPA’da bildiğim maksimum upload geliyordu galiba bizim santral uzak diye kullanamıyoruz orası ayrı tabi.

hocam yanlış anlaşılmış olabilir, ikinci paragraf ayrı bi konu, vdsl kullanıyorum ben ama evime kadar çekildi fiber. ona geçmek için uğraşıyorum bi yandan da.

Anladım. Bildiğim kadarıyla, yüksek upload hızları YAPA’da mevcut ve sizin upload hızınız düşük ise VAE üzerinden hizmet alıyorsunuz.

YAPA ya geçmeniz lazım galiba, o da santral uzak olunca bu sefer download hızı falanda düşüyor.
2-3 sene önce bizim 75 ten 35 e düşmüştü ama en azından upload 14 falandı. Belki şimdilerde değişmiştir.

O kadar uzakta değildi ama bilmiyorum düşüktü yani hiç sorgulamamışım bak şimdi uyandım…

2 Beğeni

benim santrale uzaklığım 150 metre. santral ismi aynı. mesafeyi uzatıp downloadı düşürecek bir durum varsa istemem tabii. yetkililerden bi bilgi veren olsa da aydınlansak…

Merhaba

Saha dolabına ne kadar uzak olduğunu gösteriyor.

Vae : Saha dolaplarından bakır kabloyla eve geliyor. ( Alt yapı sorgulamada saha dolabı mesafesi göstere biliyor.)

Yapa : TT merkezi santral binasından eve gelen bakır kabloyla alıyorsunuz (adsl gibi düşüne bilirsin) bunun için merkez santrale daha yakın olmanız gerekiyor.

TurkNet destek kayıdı açarak merkez santrale ne kadar mesafe olduğunu öğrene bilirsiniz.

3 Beğeni

Santrale yakınsanız ve alabileceğiniz hız şu an ki değerlere göre artacak ise sizi zaten yapa ya alıyorlar. Ama kayıp yaşayacak iseniz almazlar. Ayrıca Fiber dönüşüm söz konusu ise yapa yı pas geçin. Ve santral mesafenizin 150 metre olduğunu nereden teyit ettiniz?

4 Beğeni

Yapa altyapısında merkez santrale uzaklığınız önemli sizin gördünüz 150 metre eğer saha dolabındaki mesafeniz ise o mesafe önemli değil yapa altyapısında merkez santralden bakır kablo ile geldiği için hız düşümü çok fazla oluyor eğer merkez santrale uzaklığınız 500 600 metrenin üstünde ise boşuna geçmeyin en fazla 35 mbps download hızı alırsınız vae de durum farklı merkez santralden saha dolabına fiber kablo gelir saha dolabından binalara bakır kablo ile dağıtılır.

3 Beğeni

O zaman dağıtım noktası farkı var. YAPA bildiğimiz büyük santralden gelirken, VAE denen durum FTTC, kaldırımdaki santrallere fiber ile gelen bağlantının bakıra aktarılması ile yani mahallemizdeki küçük dolaplardan dağıtılıyor. Öyleyse zaten dedikleri gibi bende de oluşan durumda olduğu üzere hat değerleri kötüleşecektir.

1 Beğeni

anladım, sağ olun yazdıklarınız için benim saha dolabına olan uzaklığım 150 metreymiş, santralle ilgili bir bilgim yok şu an. ben yapanın daha işlevsel olacağını düşünmüştüm. baya överek anlatılmış blogda, ama benim için vae daha iyi sanırım şu an.

fiberi de yıllarca süren ısrarlarla sonunda çektiler eve kadar ama bi türlü dönüşüm yapılamadı.
haber veren de yok… bakalım destek kaydına ne diyecekler bu sefer.

2 Beğeni

Apartmanda kullanan var mı fiber hizmeti? Yoksa sadece altyapısını mı hazırladılar?

2 Beğeni

var şu an kullananlar hat çekilmeden bi kaç gün önce geldi telekomdan birisi isteyenlere fiber paket sattı ve aktif olunca gelip kurdular. ben de TurkNet kullanacağım dedim onlar geçiriyor zaten diyerek istemedim.

altyapı sorgusunda da aktif şu an görünüyor.

1 Beğeni

Tamamdır ben müşteri bilginizi iletiyorum size dönüş yapacaklardır.

2 Beğeni

teşekkür ediyorum, anlaşılmış hissedeceğim bir cevap alabildim sonunda :d

umarım işe yarar

1 Beğeni

hocam size ne dediler tam olarak acaba ilettiğinizde, süreci hızlandırabilecekler mi yoksa beklemede mi olacağım yine? tekrar aynı şeyler olacaksa beklemeyeyim boşuna.

Merhaba @cygnese, süreci daha detaylı anlayabilmek ve size yardımcı olabilmek için özel mesaj üzerinden iletişime geçtim. Geri dönüşünüzü bekliyorum. Aksiyonlarımı hızlıca alıp size yardımcı olabilmek için elimden geleni yapacağım.

2 Beğeni