Yapa Otomatik Geçiş

Selam dostlar bağlı bulunduğum santralde yapa var, mesafesi 400 metre ben de aynı santralden vdsl alıyordum telekom üzerinden.

Türk telekom vdsl çalışması yaptı adsl kutuları tip-7 kutuları ile değişti haliyle benim vdsl hattım 100 metredeki kutuya taşındı ve 100 mbps paket kullanıyorum.

Taahhüt biteceği için geçiş yapmam gerekecek, TurkNet’e geçersem yapaya otomatik olarak geçirirler mi? Site sorgulamada artık YAPA gözükmüyor telekom çalışmasından sonra artık özgür iletişim 100 paketi gözüküyor 1-2 ay önce özgür iletişim aktif çıkıyordu.

Yapa santralden iptal olmadıysa muhtemelen port dolmuştur o yüzden gözükmüyor diye düşünüyorum. Upload şimdilik önemsiz o yüzden geçersem ilerde yapaya atarlar mı?

Vae üzerinden yapa dan yüksek hız verilebiliyor ise bu aboneyi yapa ya geçirmezler diye biliyorum. Yapa cihazlarını da kaldırmış olabilirler sizin bölgeye gelen bakır kabloları kaldırıp fiber çekmiş de olabilirler (dolap yenilenir iken genelde bakır iptal ediliyor). Eğer sorguda çıkmıyor ise vae üzerinden hizmet almaya devam edersiniz.

Size en yakın neresi ise yani nerden daha yüksek hız alabiliyorsanız oradan hizmet veriyorlar, kişisel olarak oraya veya buraya taşıma yapmıyorlar.

1 Beğeni