Yapa mı vae mi

Bağlı olduğum santralde yapa var, dolaba olan uzaklığım 384 metre, başka iss altyapı sorgulama sonucum ve TurkNet vae ile aldığım hız aşağıda yapa geçersem hızım artar mı?
image
image

Farklı sitelerden yaptığınız sorgular YAPA hızını göstermez VAE ile alabileceğiniz hız sonucu size gösterilir. Yazınızdan mevcutta zaten VAE kullanıp 26 mbit değer aldığınızı anlıyorum. Muhtemelen iç tesisat kaynaklı kaybınız var. Modem arayüzünden hat değerlerinizi atarsanız ona göre öneriler sunulabilir.

hocam ilk 16dan 35e geçtiğimde 33/6 bir hız alabiliyordum son 2 3 ayda değişen hiçbir şey yok ama hızım sürekli düşüyor
image

5 6 ay önce hızımı 50mpbs yapmak istediğimde dolap uzak olduğu için hattımın desteklenmediği söylendi

Zayıflama oranınız çok yüksek hocam şuan ki durumunuzda YAPA’ya geçmeniz bir şey değiştirmeyecektir. Zaten bakır hatta kayıp yaşıyorsunuz birde santrale uzaklığınız fazla. Bu zayıflama ile hızınızın düşmesi çok normal. İmkanınız varsa modemi direkt ankastreye bağlayıp tekrar değerlerinize bakın. Zayıflama değeri ankastreye bağladığınızda azalırsa zaten otomatik olarak hızınızın da yükseldiğini göreceksiniz. O durumda iç tesisatınızı cat 6 kablo ile yenilerseniz ankastrede gördüğünüz değerleri evde de kullanmaya başlayabilirsiniz.

çok teşekküler hocam iyi günler tavsiyelerinizi dikkate aldım

1 Beğeni

Rica ederim hocam sağlıklı günler.

Yapa da vae de farketmiyor TurkNet 'te.
Yapada santrale yakınsan ve aynı sokakta belirttiğiniz 47-50 Mbps civarında hızları alan abone varsa o hızı verirler yoksa vermezler.
Vae de aynı şey söz konusu. Hatta vaede daha beteri var.
Vae geçtiğinizde etrafınızda aynı dolaptan o hızları alan varsa verirler yoksa etrafınızda örnek herkes 26 alıyordur siz 40-50 alamazsınız vermezler.
Akşama kadar da yazsanız bu durum değişmez ben yaşadığım için söylüyorum.