Yapa' dan VAE' ye geçiş

2 sene önce TurkNet aboneliğimi sonlandırmıştım çünkü beni otomatik olarak yapa ya geçirdiler. Bunun sonucunda 35mbps olan hızım 4 mbpsye düştü. VAE’ ye geçiş talep ettim. Talepten sonra 14 gün internetsiz kaldım ve bu yüzden başka bir firmaya geçtim. Şimdi ise ping yüzünden geri dönmek istiyorum. İnternetten altyapımı sorgulattığımda en yüksek 76 çıkıyor. Şimdi tekrardan TurkNet 'e geçersem, tekrardan beni yapaya geçirirler mi?

aktif altyapıdaysan tabii ki geçirirler başvururken VAE değil de YAPA istediğini belirt

Eğer YAPA altyapısında 4mbps gibi düşük bir hız alıyorsanız geçirilmez diye düşünüyorum. Sitemizden sorgu yaptığınızda sonuç ne çıkıyor?

76ya kadar alabileceğim çıkıyor ancak Quickally’ ın dediği gibi oldu bana, yapaya geçirdiler.

1 Beğeni

Eğer belirtirsem etiketleme gibi bir şey var mı? Örneğini, bu kullanıcı yapaya geçirilmeyecek gibi? Otomatik olarak geçirilmeme olayı varsa eğer kesinlikle geri dönmeyi düşünüyorum. Yanıt için teşekkürler

Muhtemelen daha az masraflı olması ve yapa için yapılan masrafın boşa gitmemesi adına direkt yapadan alırlar diye düşünüyorum detaylı olarak baştan sorabilirsiniz yine VAE yerine YAPA olmasını istediğinizi

Vaeden de kar ediyorlar unutmayalım. Müşteri yapa istemiyorsa ama zorla yapa teklif ediliyorsa vae müşterisi olarak edilecek karıda kaçırıp elde var sıfır diye öylece kalınır. Ben yıllarca bölgede yapa olmasına rağmen vae kullandım yapadan haberim yoktu bile. Taşındım yapa santralinin daha yakın mesafesine girince bir gün upload hızım 3 kat artacağı download aşağı yukarı aynı kalacağından otomatik geçirdiler. Bağlantı kopmasa anlamazdım bile. Müşteri için hız eksilmesi olmayacaksa yapadan vermek hem daha karlı hem daha etik.