Yanıp sönen pon ve kırmızı yanan internet ışığı

Merhaba bugün modemin yerini farklı bir odaya aldım kabloları taktım ama modem de internet yok kırmızı yanıyor ve yanındaki kutuda pon yanıp sönüyor bunun icin arıza kaydı olusturdum ama interneti bugün kullanmam gerekiyo online dersim ve online ödevlerim var yardımcı olur musunuz

Fiber kabloyu kırmış olabilirsiniz, yaşadığınız sorunu destek kaydı açarak bildirin. Ekipler ilgilensinler.

Bu durumla bende karşılaştım iki kez. Elektrik kesilmesi ve gelmesi sonrasında oldu ikisi de. Fiber kablon kırılmış olsa Alarm lambası kırmızı yanardı. Kablom konnektörden kırılınca yaşamıştım. Ekipler gelip düzeltti ve gitti. 10 dk sonra elektrik kesildi yarım saat sonra elektrik gelince 1 saate yakın PON ışığı yanıp söndü. Ekipten gelen arkadaşı aradım. ONT cihazının bozulmuş olabileceğini söyledi ve yeni cihazla geldi. Adam eve gelince ışık sabitlendi. Geçenlerde yeniden elektik kesildi ve geldi aynı şekilde 30 dk sonra PON ışığı geldi. Üzerine PON gelmesine rağmen router IP alamıyordu. Işığı sabit kırmızı idi. Bir 30 dk de o sürmüştü.

Bu PON ışığı neden geç gelebiliyor bende çok merak ediyorum.

1 Beğeni

Merhabalar, öncelikle yaşamış olduğunuz sorun nedeniyle üzgün olduğumuzu bilmenizi isterim. @Selcukssn dediği gibi hızlıca bir destek kaydı oluşturun. Arkadaşlarım arka planda hizmetinizi kontrol ederek size bu süre içerisinde yapmanız gereken işlemler hakkında bilgi versinler.

Herkese tesekkurler öncelikle destek kaydı olusturdum bekliyorum şuan da

Bina girişinde ki cihaz boot edememiş olabilir. Onu tekrar kapatıp açmak sorunu çözebilir. (Varsayım)

Fiber altyapıdayım. Fiberde bu dağıtım için cihaz kullanılmıyor diye biliyorum.

1 Beğeni

Sonuç ne oldu?

Kendi kendine çözüldü. Bir daha hiç böyle bir sorun yaşamdım.