Merhabalar Bu konuda sizlerle başımdan geçen bir olayı paylaşacağım. Dolandırıcılığa maruz kaldım ve benim gibi pekçok insan olduğunu öğrenince konu açmak istedim.
Bahse konu olan ilanın görseli:
güzel bir bateri ve uygun fiyatlı.
Telefonla konuştuğunuzda elit bir kesimden gibi konuşup eft ile satış yaptığını paraya ihtiyacı olmadığını söyleyip pazarlık kabul etmiyor. Mesleğinizi soruyor polise denk gelmemek için ve müzik hakkında bilgili gerçekten bateri ile ilgili konuşabilecek kadar geliştirmiş kendini. Ve aynı evde çekilmiş birde video yolluyor :
Bu gibi alışverişlerde insanlarla konuşunca az çok dolandırılıp dolandırılmayacağınızı anlıyorsunuz. Konuşmamda dolandırılma ihtimalinin az olduğu kanısına vararak riski göze alıp alışverişi yapmayı seçtim. Dolandırıcı pazarlık bile kabul etmeyen bir tavıra sahip bu arada. Belçikada falan yaşıyor
Sonrasında bana buraya dikkat ele geçirilmiş bir banka hesabının sahibi için hazırlanmış sahte bir kimlik görüntüsü ve sattığı ürünü yazan bir not içeren görüntü yolluyor.
hatta yetinmiyor aynı isme ait faturasını da yolluyor:
EFT yi de tabiki bu ele geçirilmiş hesaba yapıyorsunuz. Sonra gayet normal ne engelleme ne aksi birşey normal bir şekilde kargo yapamama yalanlarını sıralıyor. Bana yolladığı kimliği kontrol ettiğimde ikinci yalanında dolandırıldığımı farkettim.
Paramı geri istediğimde ise tehditle karşılaştım. Adıma e-devletten çıkartılmış gibi görünen birkaç sahte evrak atıp korkutmaya çalıştı. Bir mali müşavirden yardım alıp sgk verilerinde ve sosyal medyada bilgiler arıyor aile fertlerini ve sizi tehdit ediyor.
bütün evraklar sahte doğrulamada çıkmıyor. Ölenlerle beraber 4 akrabamı bulmuş sgk kayıtlı

Sonra tehdit geliyor:
Sahte evrağa devam
Zaten canım sıkılıyordu bu dolandırıcıya geçmişte karşılaştığım diğerlerine yaptığım gibi papuc bırakmayacağım. Bu ilan tarafından dolandırılan insanlar benimle iletişime geçebilir. Ben ürünü almadan görseli aratırım. Fakat bu görsel internette bulunmadığından insanlar benim gibi kanabiliyor. Bu nedenle görsel ve anahtar kelimelere yer vererek bu konuyu hazırlamak istedim.