Yaklaşık bir haftadır internetimin sık sık kopması, Hız değerlerimin azalması.

Merhaba, bundan 1 hafta öncesinde hızım 50-53 mb arasında, uploadım da 8den 13-14mba yükselmişti iyi güzel mutluydum. Arkasından bir yağmur yağdı net kesildi, düzelmiyor hızım 28-30-33 mba yükseliyor (uploadım da güncellenmeden önceki haline döndü ve 7-8mb arası şu an)

teknik desteğe ulaştım ama ücret talep edildi kontroller için, ama şu an onun için bir bütçem yok. Sorunun da kablolamayla alakalı olduğunu düşünmüyorum, saha ekiplerine bilgi verilmiş kontrol edilmiş bir sorun gözükmemiş. Bu konuda görüşürünüzü alabilir miyim?

Modem arayüzü; Screenshot by Lightshot
speedtest; Screenshot by Lightshot

dediğim gibi sık sık kopmalar yaşıyorum modemin yarım saatte bir koptuğunu düşünün ve genelde bu akşam saatlerinden sonra başlıyor, 18:00dan sonra gibi düşünün.

Merhaba, Attenuation: hat zayıflamasını düşürmediğiniz sürece hızınız eski haline dönmeye bilir.
Bütçeniz olmadığı için
Kablolarınızı kendiniz kontrol sağlayın isterseniz. Ek varsa onları yeniden bağlayın. Dsl kablonuzda ara aparat varsa onları söküp kabloyu direk bağlayın, Dsl kablonuzda başka bağlı kablolar varsa onları sökün tek kablo kalsın.
Kablonuzda sorun olup olmadığını ankastrenin yanına kısa kabloyla modemi bağlayın. Uzun kablonuzda sorun olup olmadığını anlaşmış, olursunuz.