Yakın saha dolabı düşük gürültü marjı

Saha dolabına mesafem sorguladığımda 51 metre çıkıyor. Forumda başkalarına baktığımda 80 metre mesafede 8 gürültü marjıyla 100 mbps hız alabilirken ben neden 1 de 94 alıyorum? Acaba hattım farklı bir saha dolabına mı bağlı?

Selam, modeminizin SNR ayarını “auto” yapın ve modemi kapatıp açın, tekrar bir bakalım değerlere.

Şu an il dışındayım o yüzden erişimim yok modeme. Keenetic modem kullanıyorum, snr auto olarak ayarlanmıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Varsayılan değeri 8 di. 8e aldığımda hızım 75 mbps’ye düşüyor.

Yukarıdaki değerlere göre bina içi tesisatta bir sıkıntı görünüyor mu bilen var mı?

1 Beğeni

Gördüğüm kadarıyla bina içi tesisatınız gayet iyi

2 Beğeni

Ayarlanır. 8dB’de 75mb kullanıyorsan normal diyebilirim, bir sorun yok.

2 Beğeni

Peki bina içinden kaliteli bir cat6 kablo çekersem ben de 100 mbps alabilir miyim? Birkaç metre ilerideki bina santrale 1 metre daha yakın tam 100 mbps alabiliyor. Belki de sorun iç tesisatta?

Benim anlamadığım 80 metre uzaktaki neden benden daha iyi internet alıyor. Yanlış santrale atama gibi durumlar oluyorsa ve bunu değiştirebiliyorsak boşu boşuna mahrum kalmak istemiyorum. Eğer ki normal olan buysa sıkıntı yok.

Aynı sıkıntı bende de var, snryi düşürünce hızım 100 mbps oluyor, snr yi yükseltince 90 mbpsye düşüyor. İç tesisatta da sorun yok, sorun belli bulunduğun saha dolabının yoğunluğundan kaynaklı, dolapta yüksek hız kullanan varsa onun da etkisi oluyor

Değerler de bir problem yok, kapasite kaynaklı bazı kullanıcılar 12dB de kullandıkları 75mb paketi 8dB’de kullanabiliyor.


Muhtemelen alamazsınız yani CAT6 sizin hatta, 6-7dB kazandırmaz. SNR ayarı ile yukarı da yaptığınız gibi SNR sabitleyerek alabilirsiniz. İç hattınızı kontrol ettirin, ek kullanmayın ve bağlantıları YAK1 ile yapın.

1 Beğeni

Anladım teşekkürler.

Rica eder, keyifli kullanımlar dilerim. :new_moon_with_face: