Yak1 konnektör sonrası hat değeri düştü

Arkadaşlar herkese kolay gelsin. Evimde VDSL2+ kullanıyorum. DSL kablosunu değiştirmek istedim. Biraz araştırma yaparak Yak1 konnektör ile daha sağlam ve daha sağlıklı bir bağlantım olacağını düşündüm. Yak1 konnektörü ile DSL bağlantısı sonrası tam tersine döndü hat değerlerim. Hat zayıflama değerlerim 40-50 arası değerlere ulaştı. Mevcut bağlantı hızım düştü. Bende normal eski haline geri dönderdim DSL bağlantımı. Yani kablo uçlarını birleştirerek yaptım. Yak1 sonrası bağlantı geldi ama hat değerlerim bu kadar düşmesi normal mi ? Ayrıca tam tersi Yak1 ile hat değerleri iyileşmesi gerekmiyor mu sizce ?

Bunlardan benim kablomdada var, kesinlikle artış yaptırmıyor. Normalde eski halindeyken kablo en az 100 MBPS alabiliceğimi düşünüyorum fakat onlar eklendikten sonra maksimum 68 alabiliyor modemim. O yüzden normal yani. 1 kere bozuldumu hat değeri uğraş dur ama reset atmayı dene belki yeniler hat değerlerini olmadı YAK1’leri geri takıp kullanman lazım.

1 Beğeni

Ek yapılan iki kablo da aynı kalınlıkta mı ve tek damarlı kablo mu?

1 Beğeni

@ArdaAk YAK, hat değerini arttırmak için değildir. Kabloda ek varsa o ek yerinin zamanla oksitlenip arıza yapmasını önlemek içindir. İçerisindeki jel, ek yerinin hava almasını önler.

1 Beğeni

Konnektör u takarken çok fazla sıkıştırma yaptınız ise kabloyu kesmiş olabilir. Ek olarak @Drahmizm in dediği gibi kablo kesitleri aynı değil veya türleri farklı ise temassızlık sorunu olmuş olabilir.

1 Beğeni

Evet boyutları iki farklı kablo ama ozmn yak1 kullanmanın hiçbir amacı kalmıyor. Örnek veriyorum ben DSL kablosu kısa diye gidip önce 1 metre sonra 3 metre ile birleştirip elde edilen 4 metre ile bağlantı yapmak yerine 4 metre tam kablo alırım. Ayrıca tahminime göre kablo içleri 0,04 - 0,05 mm birleştiren kablolar. Çok başarız buldum hocam yöntemi.

YAK ı amacı dışında kullanıyorsunuz. Amacına uygun olmayan kullanım için fotoğrafta gösterdiğim şekilde birbirine bağlayıp bakır uzunluğu 5 mm yi geçmeyecek şekilde YAK içerisine tek taraflı sokarak YAK ı sıkıp kullanabilirsiniz. YAK içerisindeki metal kısım ek yerinin açılmasını önleyecek, içerisindeki jel ek yerini oksitlenmeye karşı koruyacaktır. Bakır uzunluğunu fazla tutarsanız bakır kısım jelin dışarısında kalır, oksitlenme yapar.

1 Beğeni

Hocam kablonun uçlarını açıp bu şekilde Yak1 bağlantısı yapmanız doğru mu sizce ?

Yak konnektör güzel takılmazsa sorun yaratır. Bu konuda en sağlıklı iş lehimlemede. Ben lehimlemeyi tercih ediyorum. Havya götüremediğim yerde pürmüz çakmakla kablonun ucunu ısıtıp lehim telini bakır kabloya değdirerekte lehimleme yapabilirsiniz. İlk kez yapacaksanız kısa bir kabloyla deneme yapın önce.

2 Beğeni

Cevabın altına neden sorusunu soruyorsunuz?

1 Beğeni

221 612 ekleme konnektör. Jel yok uzun süredir takılı hiç sorun çıkarmadı. Sorun çıkarsa hiç önermem elektirikçilerde satılıyor kolay bulunuyor.

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.