Xiaomi Modem kurulum sorunu

Yeni TurkNet abonesiyim evde Xiaomi Modem mevcut. Ppoe ayarlarını yapıp kullanıcı adı şifre giriyorum fakat internet gelmiyor. Başka bir ayarı var mı yapmam gereken.

image

Merhaba tam ismini öğrenebilir miyim ?

Xiaomi 4a gigabit router.
Kullandığım İnternet fiber.

Merhaba kullandığınız cihaz bir modem değildir routerlar bağlantı çoklayıcı ve wifi çekim alanı genişletmek için kullanılır.

2 Beğeni

İnternet erişimi için temel olarak pppoe id şifre ve vlan id doğru girilmeli.

Vlan id genel olarak 35 tir ancak vlan id niz 35 den farklı da olabilir.

İlk başta pppoe id şifre ve vlan id yi 35 olarak deneyin eğer internet erişimi sağlanmaz ise TT router ını takip içersinden vlan id ye bakın bakalım kaçmış. Sonrasında kurulum kısmında 35 yerine o vlan id yi yazarsınız, internet erişimi sorunsuz bir şekilde sağlanır

2 yıldır başka bir operatörde ppoe modem olarak kullanıyorum ben bu cihazı… Diğer yöntemleri yarın gün içerisinde deneyip olumlu/olumsuz dönüşü gerçekleştireceğim. Herkese teşekkür ederim.

Öyle diyorsanız kolay gelsin.

Evet bu yöntem ile cihaz sorunsuz çalışıyor daha önce denemiştim. Önemli kısım cihazı fabrika ayarlarına çevirip ilk kurulumda Özel ISS gereksinimleri gibi bir kutucuk vardı oraya basarak vlan id 35 girerek adımlara devam etmeniz gerekli.

Size ücretsiz verilen modemin mac adresini xiaomi router a kopyalamanız gerekiyor da olabilir

Olmuyorsa. Verilen routerın içinde. VLAN ıd yazar onu yazman gerekiyor. Nadiren bazı kişilere 35 ten farklı olabiliyor. :slight_smile:

1 Beğeni

Bugün Denedim Routerı Sıfırlayıp Kurulum Yaparken Vlan ID yi 35 Yaptım ve İnternet Geldi Sorun Kalmadı Öneriler İçin Herkese Teşekkür Ederim.

Karşılaştırma Yaptım Modemlerin İkisini de Aynı Noktaya Koydum.

  1. Cihaz: Xiaomi WiFi AC1200 Router 4A 1167 Mbps 2.4G 5G
  2. Cihaz: TP-Link Archer C5v AC1200 (Türk Telekom Modemi)

2 Telefon ve 1 Bilgisayar ile Aynı Noktalardan Hız Testi Yaptım. Hız Testindeki Sonuçlara Göre TP-Link Daha Fazla Hız Veriyor. O Yüzden Xioami Yerine TP-Link i Kullanmaya Devam Edeceğim. Yardım Eden Bütün Arkadaşlara Teşekkür Ederim.

1 Beğeni

Keyifli kullanımlar ve iyi günler dilerim :slight_smile:

1 Beğeni