Xiaomi 4A Gigabit Router OpenWRT Kurulumu Hatası

Arkadaşlar allem kullem OpenWRT kurabildim ama belki eksik beli fazla oldu. SQM kurulumda vs error hataları verdi belki PPOE’dendir dedik bir şeyler karıştırdım ama bu sefer arayüze komple giremiyorum ne yapmalıyım ?

Sorunu DH forum da ilgili konuda sorarsan daha hızlı, bilgili cevap alabilirsiniz.

Hatta konu içersinde sorununuzun çözümü bile olabilir, araştırınız.

1 Beğeni

her şeyi halettim internete kablolu bağlanıyor ama wifilerde internet yok.

Sordum da kurulumda bile çok geç dönüş yapıldı.

sqm için luci-app-sqm paketini mi kurdunuz? Standart sqm paketlerin luci arayüzü yok. Onlarda SSH ya da telnet ile bağlanıp gerekli düzenlemeleri yapmanız gerekiyor.

Kablosuz ağ içinse ekran görüntüsündeki edit düğmesine tıklayıp gerekli değişiklikleri kaydettikten sonra enable düğmesiyle kablosuz yayını aktif etmeniz gerekiyor. Ayrıca sebebini bilmesem de bazı openwrt kurulu routerlarda legacy mod dışında kablosuz ağ düzgün çalışmıyor. Öyle bir şey de olabilir.


Valla hocam kurulumu bir şekilde yaptım ama normal hızım 110 civarı gelirken openwrt arayüzünde 90 100 yaptığım halde hiç bir zaman bu hızı veremedi kablolu kablosuz. Bende stok rom bulamadım çinçe geri yükledim iade edeceğim alırlarsa tabi o da eğer almazlarsa forumdan bir arkadaşımıza cüzi miktarda satmayı düşünüyorum. Tahmin ettiğim gibi bir performans vermedi.

Muhtemelen configurasyonu detaylı incelemediniz. 100mbit internet kullanarak stock yazılım ve OpenWRT arasında kablolu veya kablosuz olarak maksimum 1-2% hız farkı gözlemleyebilirsiniz. Gigabit devreye girdiğinde dahi 960-970mbitleri sorunsuz olarak yönetmekte. Acaba biraz aceleci mi davrandınız?

Güvenlik duvarı ayarlarında Software & Hardware flow offloading’i işaretlemiş miydiniz?

1 Beğeni

Yok hocam valla oralara girmedim hiç. Yani aslına bakarsanız ana modemi köprü moduna alarak kullandım ama ya bir şeyleri ters yaptım ya da başka bir şey. Yani beni tatmin etmedi. Eğer iade almazlar ise birlikte genel ayarları yapabilir miyiz? Tekrardan OpenWRT kurarım vs.

Tabii ki, diğer yandan şu video’yu da incelemekte fayda var;

1 Beğeni

Şu kanalda da bir kaç video vardı hatta mesh falan yapıyordu bir videoda belki işinize yarar. https://www.youtube.com/channel/UCG5Ph9Mm6UEQLJJ-kGIC2AQ

Ben de LAN/5G/2.4G sonuçlarını paylaşayım;

Sonuçlar

1 Beğeni

Altyapınız FİBER ve 100 Megabit mi? Bende de bu değerlere yakın çıkıyor ama normal ZTE modem testinde 100 e 10 geliyor.

Aklımda olsun iadesi olmaz ise inceleyeceğim.

Tabiki inceleyeceğim, fakat dediğim gibi en kötü pazartesi kargoya vereceğim iade için gidip iadesi olursa sorun yok ama geri yollanırsa nereden baksanız 1 haftayı bulur hocam. O zaman tekrardan sizinle iletişim kurarım.

Hayir VDSL, TT altyapi. Alabildigim max hiz 79/8mbit zaten :slight_smile:

Zyxel modemde router modunda da hız aynı, Zyxel bridge → Xiaomi OpenWRT ile de hız aynı aslında.

Valla hocam şuan ben routeri stock yazılımına alabildim. İade alırlarsa iade edeceğim ama almazlarsa dediğim gibi sizinle tekrardan iletişime geçerek bir yol izleyebiliriz.