Xbox uygulaması indirme hızı sorunu

Normalde 75 mbps internetim var ancak xbox uygulamasında saniyede 3-4 mb indiriyorum. Bunu düzeltmenin bir yolu var mıdır?

Normalde indirme hızında problem var mı? Bende de 100 Mbps internet var ama Xbox uygulamasında şuana kadar tam kapasiteyi kullandığını görmedim. Sunucuları gündüz vakitleri yoğun oluyor diye düşünüyorum. Gece saatlerinde kontrol etmeni öneririm. Xbox kaynaklı olduğu için pek yapabilecek bir şeyin yok.

1 Beğeni

Oyundan oyuna değişiyor o. Ben de forza güncellemesi geldiğinde yavaş indiriyordum ama diğer güncellemeler hızlı oluyordu. O anki aktif download sayısı ile de ilgili olabilir

Merhaba, Xbox gibi uygulamaların içerisinde hız sabitleyicisi var yani belirli hızların üzerinde indirme yapmanıza izin vermiyorlar.

İnternet hızınız 1 gigabitte olsa saldırıları engellemek için belirli bir aralıkta indirme hızı sağlıyorlar fakat bazı yöntemler ile bu limit kaldırılabiliyor tabii uygulamanın kodları ile oynamanız gerebilir.

1 Beğeni

Merhaba, steam üzerinden indirme yaparken internetimi tam kapasitede kullanabiliyorum. Sadece Xbox uygulamasına özel bir durum söz konusu.

Kaç tane oyun indirdiysem hep 3-4 mb ile indirdim Xbox uygulamasında. Hiç artmadı o indirme hızı.

Dediğim gibi bazı uygulamalar sabitleme uyguluyor ve bu sabitleme ile saldırıları engelliyorlar. Kimi uygulama ile 6-7 MB ile indirme sağlarsın kimi uygulama ile 3-4 MB ile indirme sağlarsın.

Xbox, steam, epicgame ve bildiğin bütün oyun indirme platformları veya uygulamalarında bu geçerli.

1 Beğeni

Sunucuların o anki yoğunluğuna göre değişen bir şey gündüz akşam saatlerinde yavaş indirirsin. Gece saatlerinde hızlanabilir. Xboxta Steamde olduğu gibi sunucu seçimi yok buda seni nereye bağlarsa ona göre hız alırsın. Benim bildiğim Steam en yüksek indirme hızı veren platform zaten o yüzden bunda sorun yaşamıyorsunuz.

Sanırım kendimi anlatamadım. Saat kaçta denersem deneyeyim sadece Xbox uygulamasında bu indirme hızı sorununu yaşıyorum. Steam, Origin, Epic gibi yerlerde herhangi bir indirme sorunu yok.

Bende anlatamadım galiba Xbox seni hangi sunucuya atarsa onun yoğunluğuna bağlı olarak bir hız alırsın. Yok ben emin olmak istiyorum dersen xbox uygulamasını sıfırla yada sil yükle dene. Ama bundan önce DNS adresi değiştir belki etkiler. Mesala benim şuanda maks hız veriyor ama gündüz 6-7 veriyordu. Değişken bir durum.

Muhtemelen sunucu ile alakalı bende gigafiber var benim de maksimum 20 25 oluyor indirme hızı

Klasik Microsoft’un çöp sunucuları işte. Forza’yı bir türlü online oynatmadılar, Windows ISO indireyim diyorum 1 MB/s geçmiyor. Çöp işte.