Xbox Bağlantı Sorunu

internet için TurkNet’e geçtik. Ancak geçişten sonra bir problem yaşamaktayız; portlarla (daha doğrusu Xbox’ın online oyun oynama ve sohbet altyapısı olarak kullandığı Teredo sistemini kullanamamaktayız) ilgili bir sorun yaşamaktayız. Dolayısıyla Xbox üzerinden online oyunlar oynayamıyoruz.

Çözüm arayışında, Microsoft’un destek hatları da dahil olmak üzere, internetin dibini kazıdık ve forumları inceledik.

Xbox’ı modemden ve kendi içerisindeki ayarlardan DHCP’den çıkartıp statik bir IP adresi tanımladık. “192.168.1.50” şeklinde ve daha sonra bu IP adresine “port yönlendirme” kısmından aşağıdaki görseldeki* gibi bir ayar çektik. Sorunu yaşamaya devam ettiğimizde portlarımızın açık olabilmesi için TurkNet’te statik IP hizmeti almamız gerektiğini öğrendik. Bu ücretli hizmeti aldıktan sonra NAT türünü kısa bir süreliğine “açık” olarak başarılı bir şekilde görsek de daha sonra aradan 2-3 saat geçince tekrar sorun yaşanmaya devam etti ve devamında düzelmedi. Bu sırada biz UPnP ve DMZ ve DNS ile ilgili ayarları yaparak bu ayarların açık/kapalı kombinasyonlarla, DNS olarak da otomatik, Google DNS ve Cloudflare DNS olarak çeşitli ayarlar da denedik ama başarılı olmadı.

Selamlar @menderes, eklemeye çalıştığınız görsel konu içeriğinde yer almıyor. Görseli ve forum profilinize müşteri numaranızı eklemenizi rica edeceğim :pray:

tuhaf, ben çok fazla internet servis sağlayıcı değiştirdiim xbox ve online oyunlarda sorun yaşamadıgım tek sağlayıcı TurkNet oldu. Statik ip satın alıp deneyin veya mutlaka modemi routuer a bağlayın ve router dan xbox a baglayıp deneyin.