World of Tanks ve Hypixel ping ve packet loss sorunu

Merhaba arkadaşlar. 2 gündür TurkNet VDSL internetimde World of Tanks ve Hypixel’de ping ve paket kaybı sorunu yaşıyorum. Fakat sorunun hattıma/aboneliğime özel olmadığından şüpheliyim. Durumu size anlatmak istiyorum.

Dün bulunduğum bölgede defalarca elektrik gidip geldi. Sonrasında ise elektrik toparlandığında World of Tanks oynamak istedim (her zaman yaptığım gibi) fakat EU1, EU2 fark etmeksizin 120-160 ms ping alıyorum. Ayrıca sürekli packet loss da oluyor, bu nedenle oyun durmadan takılıyor. Vuracağım tankı vuramıyorum bu yüzden.

Hypixel’de de benzer bir sorun var, ping sürekli dalgalanıyor. Fakat Hypixel’de o kadar sorun oluşturmuyor, casual olarak oynanabiliyor. Fakat yine de sinir bozucu bir durum.

Sorunun neden kaynaklı olabileceğini bulmak istedim, bu nedenle PingPlotter ile araştırmaya konuldum. PingPlotter ile yaptığım testler sonucunda World of Tanks EU1’e test yaptığımda EU1’in DNS’ini barındıran IP’de sorun görünmese de bir üstündeki IP’de sorun görünüyor:


Gördüğünüz gibi 185.12.241.3 IP adresinde yüksek ping ve paket kaybı görünüyor, her ne kadar login.p1.worldoftanks.eu (185.12.240.54) IP adresinde durum normal olsa da. World of Tanks da eşleştirme için birden çok IP kullandığından illaki sorunlu IP’ye denk geliyor ve ping ve packet loss oluyor.

Sonra ise 185.12.241.3 IP adresine test yaptım, grafik şu şekilde oldu:


Alttaki grafikten görebileceğiniz gibi sürekli kırmızı noktalar var, yani packet loss mevcut.

Sorunun TurkNet ile alakalı olup olmadığını öğrenmek için Turkcell mobil hattım ile test yaptım, sonuç şu şekilde oldu:


Ping elbette mobil internet olduğu için 95-100 ms civarında geziyor. Fakat packet loss hiç yok.

Derken aklıma Looking Glass kullanmak geldi. TurkNet Looking Glass sayfasına girip 185.12.241.3 IP adresine ping testi yaptım ve sonuç şu şekilde oldu:


Sol altta test sonucu yazıyor. Ping değeri 128-134 ms arası, ortalama 131 ms. Ve bir tane paket gönderilememiş, yani packet loss oluşmuş.
Aynı testi telefonum üzerinden TurkNet Looking Glass sayfasına girip tekrarlayınca da bir şey değişmiyor, ping yine 120-130 ms ve arada 1-2 hopta packet loss oluyor.

Türk Telekom Looking Glass ile aynı IP adresine (185.12.241.3) test yapınca sorun net bir şekilde açığa çıkıyor: (Test sayfası TurkNet ile açılmadı, ben de telefondan Turkcell mobil veri ile girdim)


Gördüğünüz gibi burada ping değeri 55 ms çıkmış ve tüm paketler sorunsuz iletilmiş.

Yani World of Tanks’ta yaşadığım ping sorununun (ve muhtemelen aynı zamanda Hypixel’de yaşadığım ping sorununun) nedeni TurkNet gibi görünüyor.

Eğer TurkNet VDSL veya VAE fiber kullanıyorsanız ve WoT/Hypixel oyuncusu iseniz sizde de ping sorunu ve packet loss sorunu mevcut mu?

dostum aynı sorun ben de mevcut üstelik fiber kullanıcısım 930e a 930u gıbı bır hız almama rağmen sureklı sunucu lost pıng sorunu yaşıyorum Wot Tr’de sunucu açmadıkça sorun duzelmeyecek açıcaklarını da sanmıyorum TurkNet bu konu da bişey yapabılır mı bılmıyorum ama oyun sunucu hızmetı verıyorlar dıe bılıyorum cevrem de wot oynayan çok kışı var ve cogu da TurkNet kullanıyor TurkNet bır kıyak yapsa efsane olur

Selamlar @YusufHasimKoc, yazınızı okudum, değerlerinizi ve kayıtlarınızı inceledim. Problemin sonlandığını belirttiğinizi görüyorum. Herhangi bir sorun yaşıyor musunuz?

Şu anda hiçbir sorun yok. Sorun çoktandır çözüldü. Rahatlıkla WoT oynayabiliyorum.