World of tanks ping sorunu

World of tanks avrupa sunucusunda sürekli ping dalgalanması var ve çok yüksek. resimlerde detaylar verilmiştir. Fikir ve öneriler için şimdiden teşekkürler.



ping1
ping2

1 Beğeni

Merhaba, daha önceleri bende bu oyunu oynuyor idim, ping süresi yüksek diye bir süre ara vermiştim. Genel olarak bulunduğum bölge yüksek ping süresi alan bir bölge olduğu için statik IP ile bir nebze sorunu çözmüştüm. Attığınız ekran görüntülerine göre 55-65 ms oyun sunucusunda ping süresi görünüyor. Konumunuzu bilmiyorum ama normal görünüyor.

Oyun içi Ping ölçer e göre anlık dalgalanma yoğunluk nedeniyle olmuş olabilir. Donanım kaynaklı olabilir. Sorun yaşadığınız sunucunun adresini (eu1, eu2) Pingplotter programı ile PC üzerinde bir süre test edin. Ve log dosyasını açtığınız destek kaydı ile TurkNet e iletin gerekli kontrolleri uzman destek ekibi yapsın ve size bilgi versinler. Bunu dışında yapabileceğiniz şey hızınızı bir alt paket olan 75 mbps tanımlatıp denemek bu da bir sonuç vermez ise statik ip hizmeti alıp bir süre denemek. Ufak bir not daha uzun zamandır oyuna giriş yapmadım maalesef son ping durumu hakkında maalesef deneme şansım yok. Umarım problem kısa sürede çözülür

1 Beğeni

Cevap için teşekkürler. Yoğun saat değil şimdi yaptım en boş olduğu zaman. akşamları daha sıkıntı oluyor.
Görseller


1 Beğeni

Yaşadığınız sorunu anlatan bir kayıt oluşturun ve bu ekran görüntülerini de o kaydın içerisine ekleyin. Şu saat aralığında 70 ms biraz fazla gibi geldi.

1 Beğeni

Ben de age of empires ta lag yaşıyordum. Sonra statik ip ye geçince azalmıştı. Şimdi sunucularda ıpv6 desteği olduğu için ıpv6 ya geçince ping daha da düştü

2 Beğeni

Merhaba @kaklen, bu sorunu akşam saatlerinde tekrar yaşamanız durumunda bana özel mesaj üzerinden müşteri numaranız ve gerekli tracert testlerinizle birlikte atarsanız size elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım. Eğer bir sorun varsa çözümü için çalışırız. Size de konu hakkında bilgi veririz.

1 Beğeni

Akşam saatlerinde daha da yoğun oluyor Enes Bey. Kendimden biliyorum. :man_shrugging:

1 Beğeni

Bu gece bir durum yaşanırsa özelden mutlaka bilgileri istiyorum. İlgili yerlere konuyu iletip takibi yapmaya çalışacağım.

3 Beğeni

geceleri oyunun server yoğunluğundan daha çok oluyor 100 lere hatta ara ara atlamalar dahi oluyor. tekrar deneyip atacağım size.

3 Beğeni

Geceleri gerek oyun gerekse santralde yoğunluk artıyorsa biraz normal gibi duruyor. Birde sunucudan sunucuya değişebilir, CS go da bi maçta 45-50 MS alıyorum başka bir maçta 70-80. Sunucuya alakalıda olabilir.

Merhaba,

Ping normal gözüküyor dalgalanma için detaylı inceleme gerekebilir.
BGP üzerinden kontrol edildiğinde oyun sunucusunun barındırıldığı G-Core Labs’e Türk Telekom üzerinden direkt bağlantı bulunuyor, İstanbul-Hollanda arası 50ms iyi gibi bence. TurkNet BGP üzerinde Türk Telekom yerine peer’i Cogent’i (AS174) kullanırsa bi 10ms daha fark açabilir.
Keyifli kullanımlar, Attığınız ammo olsun :slight_smile:

2 Beğeni

Şu okulların tatilleri bitsin bu gibi sorunlar düzelecektir her yerde bu sorunlar var çünkü bende var aynı sorun ve bu okullar tatil olduktan sonra oldu bu yoğunluk çok fazla birde hava şartlarından kimse çıkmıyor evden pandemide de böyle olmuştu.

2 Beğeni

gündüz ankara-amsterdam arası 65ms idi şimdi 85ms civarı ve anlık 100 110ms’e kadar dalgalanmalar mevcut hemde türk telekom - gcore labs arasındaki ara bağlantıda. başka bir servis kullanılsa fark edilmez lakin işin içine online rekabetçi oyun girince değişiyor her şey. peering cz’nin de gcore labs ile doğrudan ara bağlantısı var umarız noc sesimizi duyar:)

2 Beğeni