Windows 10 vs Windows 11

Sizce en iyi sürüm hangisi ? hataları ve iyi yanları neler kullandığınız işletim sistemini hakkında bilgi verir misiniz ? şu sıralar windows 11 çok sevmiştim fakat son güncelleme ile çok fazla hata almaya başladım windows 10na geri dönücek gibiyim. :slight_smile:

  • Windows 11
  • Windows 10
  • Windows 7
  • Windows Xp
  • OS Mac
  • Linux

0 oylayanlar

Bence şu anda Windows 10 daha iyi şu anlık Windows 11’e geçmek için erken olduğunu düşünüyorum.

5 Beğeni

Windows 7 kraldır ama alıştık kaldık windows 10 da. 11 daha şık duruyor geçmeden pek yorum yapamayacağım

1 Beğeni

Windows 11i deneyimlemek için kurdum. Ama bazı sorunları var ana sürümü beklemekte fayda var. Ama şunu bilin windows 10dan daha iyi olacak. İşin ilginç yanı güçlü telefonlara bunu direk yükleyebilecek olmamız.

1 Beğeni

Windows 11 android desteği gelicek hataları peşinden gelir sonra ben geçtim bypas yaparak eski laptop uyumlu değil di güzel güzel çalışıyordu sevmedim sildim size tavsiyem verileri yedekleyin sıfırdan kurulum yapın Bir sıkıntı çıkmasın

1 Beğeni

Android desteği windows 10da da var bahsedilen desteğin bizim düşündüğümüz ile alakası yok.

1 Beğeni

Yeni laptopumu aldıktan 1 hafta sonra Win 11 tanıtılınca win 10’a yerleşmeden Win 11’e geçtim ve 9 Ekim’den bu yana kullanıyorum sanırım, gayet de memnunum. Bazı uygulamalarda başta sıkıntılar vardı. İlk bir ay birçok uygulama -ki en çok kullandığım Adobe ve Cinema 4D- kendi kendine kapanıp save dahi almıyordu ancak sonra gelen yamalarla bayağı toparladılar diyebilirim. Windows için Android Subsistemi (wsl) de aktif olarak kullandığım için saçma sapan android emülatörlerine ihtiyacım kalmadı. Arayüzü Win 10 sonrası çok daha smooth ve modern geldiği için geri dönmeyi hiç düşünmüyorum. Ancak tek sorun halen daha bir dosyayı alıp görev barındaki bir uygulamaya sürükleyip bırakamıyoruz yani drag&drop çalışmıyor. Github’da bir yardımsever kardeşimizin scriptini indirdim onu kullanıyorum. Sorunun çözümü yalnızca birkaç yüz KB imiş ama Microsoft çözmüyor :smiley:

3 Beğeni

Bende genel olarak windows 11 test ettim fakat hala ilerlemesi gerektiğini düşünüyorum her 2 3 günde bir güncelleme alıyor ama bugün windows 10 döndüm mecburen hala 11 tam stabil değil iyi perfonmansa sahip bir bilgisayarım var fakat 2 3 fps fark için kullanıcak durumda değil gibi win11 geçtim win10 bakalım deneyimlicem tekrardan öyle karar vericem en çok merak ettiğim cpu ve ram kullanımının durumu internette tam net güncel testler yok çünkü en iyisi kendim denemek galiba

ne gibi sorunlar yaşadın

Win 10 ile kıyaslandığında RAM tarafında hemen hemen aynı programlar yüklüyken bir tık daha az kullanım imkanı sağladığını söyleyebilirim. Misalen PC boşta ve arkaplan uygulamaları aktifken (yaklaşık 5-6 program) 5GB altı bir kullanım söz konusu. 2x16GB RAM yüklü PC’de aynı programlarla Win 10’da 5,5-6 arası kullanım gözlüyordum. CPU tarafında bir fark sezmedim.

1 Beğeni

Bende oyunlar gözle görülür FPS drop yaşamıştım 2-3 gün sonra geri w10 dönmüştüm

1 Beğeni

yani windows 11 daha mı az çalışıyor diyorsun ram vs bakımından

Sisteminiz windows 11 gereksinimlerini eksiksiz karşılıyor ise (Tpm Secure Boot İşlemci directx 12 ) beklemeden geçin.

Microsoft zaten açıkladı sisteminiz bu gereksinimleri karşılamıyorsa windows 11 kötü çalışır dedi.

Desteklemediği halde yükleyecek var ise yüklemenizi önermem.

3 Beğeni

Benim pcde öyle deneyimledim hocam ama önerir miyim pek önermem sistemden sisteme değişiyor genellikle deneyim

1 Beğeni

yok destekliyor sistemim fakat sanki normalden daha fazla bilgisayarı çalıştırıyor gibi

1 Beğeni