Wifiye 2. Şifre koyma

Arkadaşlar merhaba modemime 2. Bir şifre koymak istiyorum 2. Şifreyi giremeyene internet erişimi verilmesin istiyorum bu sayede qr kodla internet şifresini çalanları engellemek istiyorum beyaz liste çözümü işime yaramıyor başka bir çözüm bulmam gerekiyor yardımlarınız için sağolun

Evinizde ki cihazları mac adresleri üzerinden listeye ekler iseniz o cihazlar dışında hiç bir cihaz modeme erişemez. :man_shrugging:

1 Beğeni

Beyaz listeye rağmen nasıl erişiyorlar ki demek ki bir açık var modemde marka modele göre bir firmware araması yapın gümcelleme gelmiştir belki kurun düzelebilir. Düzelmezse sık sık güncelleme alan bir markanın modeminden satın alıp kullanın.

Merhabalar, TurkNet Forum’a hoş geldiniz :hugs:

İstediğinize yakın bir şifrelemeyi radius server kurarak yapabilirsiniz ama ev kullanımı için hem çok gereksiz hem de çok uğraştırıcı olur. “QR kodla internet şifresi çalınması” derken tam olarak neyden bahsettiğinizi anlayamadım. Eğer WPS açığı kullanılarak kablosuz ağınıza sızılıyorsa WPS özelliğini kapatabilirsiniz. Eğer şifrenizi güçlendirmek istiyorsanız bu tarz siteler üzerinden istediğiniz uzunlukta karışık şifreler oluşturabilirsiniz.

Bunların dışında ikinci SSID oluşturup ona farklı bir şifre atama şansınız da var. Daha iyi bir yorum yapabilmemiz için yaşadığınız sorunu tam olarak açıklamanız yararlı olabilir.