Wifi ve lan bağlantı hız farkı sonunda cözüldü

arkadaşlar cok ilginç birşey başıma geldi . o yüzden teknik bilgisi olan kişiler cevap yazsın. Ben 2 hafta önce altyapım desteklemeye yeni başladığı için 100 mb hıza geçtim. AC rt68 asus modem kullanmama rağmen wifi bağlantıda asla 70 mb download u geçmiyordu. kablo taktığımda sıkıntı yoktu 100 mb download yapıyordu. wi-fi de modem e yakın ve 800 mb bağlantı hızına sahip olmama rağmen asla 70 mb downloadu geçmemesi benim cok canımı sıktı. Herşeyi denedim olmadım. Başka modem de denedim olmadı ama kabloluda hiç sıkıntı yoktu. Gecen gün modem arayüzünden hızımın 70 mb düşürüldüğünü gördüm. Hemen destek kayıtı oluşturdum ve düzeltilmesini talep ettim. hemen düzelttiler. şimdi Wifi den 100 mb download edebiliyorum. Bunu wi-fi ile ne alakası var bunu bana birisi acıklayabilir mi? Fast path interleave gibi birşeyden mi ki ?

Bunun wifi ile alakası yok. Wifi bağlantı hızı bağlı olduğunuz kanala, eğer çevredeki ağlarla çakışabilecek bir kanaldaysa çevredeki ağ yoğunluğuna, modemin konumuna vb birkaç faktöre göre değişebilir.

wifi ac bağlantı hızı ile Yurtdışı sitelere test ettiğim zaman hız düşüyor yurt içi sitelerde tam hız alıyor. kablodan bağlandığım zaman hiçbir sıkıntı olmuyor yurt içi yurt dışı.
YURTİÇİ WİFİ bağlantı



YURTDIŞI WİFİ bağlantı


YURTDIŞI LAN bağlantı TESTİ (aynı serverlar)


Yurt dışı testler yaparken mi ağ yoğunluğu modemin konumu değişiyor . Ben cözemedim bu işi .Kafam basmadı.