WiFi Kabloludan daha hızlı

Selamlar, yeni taşındığım evde tt fiber altyapısı vardı TurkNet ile abonelik aldım. WiFi 6 modem geldi. 5ghz de 115/120 indirme hızı verirken masa üstü pc de kablolu bağlı maks 92/93 mbit hız veriyor. Çok çok mühim bir şey değil fakat neden olduğunu anlamadım. Destek olabilir misiniz?

Modem ile masaüstü arasında ki kablo ve modemin portu 100 mb aşmıyorsa 95 olarak alırsınız.

Pc de bağlantı hızı (Alınan/iletilen) diye geçer oraya baktığınızda modem ile pc arasında kaç mb geldiğini bakabilirsiniz.

Kullandığınız ethernet kablosu veya bağladığınız cihazın ethernet portu Gigabit değilse Fast Ethernet olarak bildiğimiz modda çalışır. Fast Ethernet en fazla 94 Mbit hız ile çalışabilir. Sizin cihazınzın portu, ethernet kablosu ve kullandığınız Modem-Router’ın Gigabit olması gerekiyor, bir tanesi bile desteklemese olmaz.

Anakart asus B560 Plus gigabit destekli. Modem de net bilgi bulamadım zyxel ex3301-t0 model gigabit lan portlu ise farklı kablo ile deneyeceğim. Zyxel ex3301-t0 hakkında bilginiz var mı?

Kablo kaynaklı olabilir Windowsda gigabit ayarı yapmak gerekebilir.

Cihazınız ve bilgisayarınız Gigabit destekli, muhtemelen kulandığınız kablo desteklemiyor, Cat6 güzel bir kablo ile denemelisiniz.

Aygıt yöneticisinden ağ bağdaştırıcılarına gel ethernet sürücüsüne çift tıkla gelişmişe gel speed duplex ayarını 1 Gbps tam ikili yap uygula de tekrar dene olmazsa Cat6 kablo alıp dene.

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.

Selamlar, evet sorun kablodaymış. Kutudan çıkan kabloyu takmıştım halbuki. Farklı kablo taktığımda düzeldi. Herkese teşekkür ederim.

1 Beğeni