Wifi ile bağlıyken 2 ayrı laptopdan video izleyemiyoruz çok donuyo internet yavaşlıyo

Aynı anda 2 kişi youtubedan video izleyemiyoruz cok donuyo internet yavaşlıyo kablolu sabit 47 mbs hız alırken wifi ile devamlı dalgalı 35 30 20 sürekli değişiyor hızım modemde mi sıkıntı var acaba ?

Selamlar @rese, 2.4ghz mi 5ghz mi kullanıyorsunuz? Modem ile aranızdaki mesafe uzadıkça bağlantı sorunu meydana gelebilir. Modem firmware güncellemelerini kontrol edebilir, resetleme sonrasında tekrar kurulum yapabilirsiniz.

2,4 ghz kullanıyorum modemle mesafe cok yok arasında örnek vereyim hocam
telden arkadaşımla modemın dıbınde görüntülü konuşuyodum donma yaptı ara ara bağlantı donuyor yazdı kapattım karşı daireden kuzenimin wifisine bağlandım hiç donma olmadı konuşurken karşı dairenin odasında modemleri arada kac duvar var mesafe var ama sıkıntı olmadı kendi modemımde akşamları hız devamlı düşüyor sabit değil ama kuzenimin wifiye karşı dairenden giriyorum sabit hız veriyo dalgalı değil

Hangi cihazı kullanıyorsun.

Airties 5650 v2 modem

Modem TTNET bağlıdır.

Firmware : AirTies Kablosuz İletişim
Burdan indirebilirsiniz.

Wifi’nin kanalını değiştirerek en uygun olanı bulabilirsiniz.

Eğer hala aynı sorunu yaşıyorsanız. Farklı bir cihaz ile test eder misiniz ?

2 Beğeni

Bunu indirip güncelledim ama sonra otomatik güncelleme yapınca daha yeni sürüm var dedi ona güncelledi

Modem kısıtlı olduğu için otomatik kendi yapıyor .
Maalesef ona çözümü yok, çok eski cihaz olduğu için başka yazılım bulamayız

1 Beğeni

Profilinizle alakalı bir tanım güncellemesi yaptım. Sistemdeki sorun nedeniyle hızınızı görüntüleyemiyorum. Yalnızca kablosuz ağda sorun yaşanıyor ise resetleyip tekrar kurulum sağlayabilir, cihaz özelinde sorun yaşanmadığından emin olmak adına farklı modem ve cihazlarla da denemenizi tavsiye ediyorum.

Modemi resetemiştim birkaç gün önce modemin yanında wifi ile hız testi yaptım 47 civarı gördü uzaklaştıkça hız düştü 15 20 civarına
hat değerlerim bu şekilde


Farklı bir cihazla denesen daha iyi olacaktır.

2.4 ghz wifi kullanırken cihazlarınızda bluetooth bağlantısı açık olursa internet veriminiz aşırı derece düşer, ayrıca 2.4 ghz wifi çerivrenizdeki diğer wifi sinyallerinde çabuk etkilenir.

Tavsiyem 5 ghz destekli bir modem kullanmanız olacaktır.

Yinede bu modemi kullanmak isterseniz bağlantı kalitesini artırmak adına telefonunuza wifi analiz programı yükleyerek daha az wifi sinyalinin bulunduğu bir wifi kanalı bularak modeminizde bulduğunuz wifi kanalını kullanabilirsiniz.