Zyxel VMG3625-T50B TurkNet modem var firmwaresi son sürüm güncel.
Kabloluda 900mbps alıyorum.
Fakat wifi ile Samsung S21 ULTRA 5G ile test sağlıyorum modemin dibinden 2.4Ghz de 96 97 sabitleniyor artmıyor.
5Ghz wifi testinde ise 300 330 bantlarını geçmiyor bu normal mi ?
aynı cihazla bende bağlanıyorum. 500 ila 580 arasında hız alıyorum. Hangi programla test yapıyorsunuz ve hangi sunucuya bağlanıyorsunuz. Sunucu yoğunluğuna göre testler etkilenebiliyor
Speedtest ile test yapın ve sunucu değişikliği deneyin. İlk olarak neredesiniz bilmiyorum ama
Codit İstanbul
cenuta denizli
Türkcell gibi sunucuları denediniz mi?
Cihaz ayarlarına gelinde band genişliğini 20/40/80
Kanal 36 ise belki yoğunluk olabilir 40 - 44 48 den birine sabitleyin. Otomatik olmasın.
ayarların şu şekilde olduğunu kontrol edin lütfen…
gayet normal
Aynen…telefonda hiç ayar yapmadım. Modemde de sadece kablosuz ağ ismi ve şifresi ve kanal ayarı
Tp-Link Ax 73 (5400) Router siparişi verdim. Bir tane router ihtiyacım vardı zaten Vdsl de kalma 2G destekli vardı ama artık kesmiyor. Geldiğinde zyxel yerine takarım. Büyük ihtimalle daha iyi kablosuz performansı alırım diye düşünüyorum. Zyxel ide router olarak kullanırım. Hız teslerini de buraya atarım…Belki de konu olarak açarım.
Arkadaşlar cihaz geldi. Kurulum işini tamamladım ama bağlantı olmadı. Biraz bakındım başka bir menüde bir seçeneği değiştirince vlan ayarları çıktı iptv vlan kapattım voip içinde 35 de farklı bir rakam istedi illaki 3 girdim geçtim ve mutlu son bağlantı yeşile döndü. Doğru rakamları bulduğumda onları da değiştiririm… kablolu zaten sorun yok 940/940 çıkıyor. Kablosuz da müthiş oldu. Aşağı resmini koyayım.
Güle güle kullanın
Teşekkür ederimmm
Her şey aynı speedtestten yapıyorum codit TurkNet vs. değiştiriyorum. Kanal ayarı 40-44-48 teker teker denedim hepsi 330-370 sonuclarında
Başka bir modemde denemek gerekiyor. Çevrenizde komşularda ve arkadaşlarınızda TurkNet abonesi bulup deneyin. Orada düzelirse modemde… Eğer düzelmezse telefonda olablir.
Bende bu mesh isimli pencere gözükmüyor anlamadım
Kablosuz ayarlarının olduğu yerde üsteki menünün en sağında… Mesh diye yazar
Modemi güncelledim geldi ama aynı ayarları yapmama rağmen iPhone 11 ile 300 üstü alamıyorum.
Kurulum ekibiyle sohbet sirasında test yaptıgımda 300 350 anca çıkar dedi. 500 üstü hızı görünce o da şaşırdı. İphonelar 300 350 de kalıyor senin telefon ne diye sormuştu.
İnternette fiber kablosuz ile 750 - 850 megabit hız alanlar iPhone 11 ile tabi setup Farklı
Ben cihazla alakalı olduğunu düşünmüyorum şahsen yukarıdaki arkadaşta s21 ultra var ama o da 300 alıyor.
Şu ülkede herkes bildiği işe yorum yapsa zaten sorunlar en az olacak.
Adam sanki Apple uzmanı yorum yapmış.