Wifi ağımla ilgili içinden çıkamadığım bir problem hakkında acil destek talebi

Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır uğraştığım ve çözümünü bulamadığım bir sorunun çözümü hakkında bilgi almak istiyorum. Yaklaşık bir yıl önce bir bilgisayar aldım. Aldığım bilgisayarda Mediatek MT7921 Wifi ve Bluetooth kartı bulunuyor. Bu bilgisayarda Bluetooth’u açtığım zaman internet hızı aşırı derecede düşüyordu. 2 3 MBPS’lere kadar düşüyordu bildiğiniz. 10’u geçince çok şükür internet iyi diyorduk. Ev halkı da bundan çok ciddi etkileniyordu. Ben de sorunu 2.4 GHZ’de gördüğüm için eski modemimi değiştirdim ve 5 GHZ destekli Keenetic Hopper DSL aldım. Şu an 5 GHZ ağına bağlandığımda bilgisayarda hiçbir internet sorunu yaşamıyorum. Bluetooth açıkken dahi 5 GHZ’de sorun yok. Ama 2.4 GHZ bandından bağlananlar yine daha ciddi olarak sorun yaşıyorlar. Yani bilgisayar 5 GHZ’a bağlı olduğu halde Bluetooth 2.4 GHZ yayın yaptığı için sinyali bozuyor. Şu an durum daha da kötü. İnterneti öldürüyor bildiğiniz. Bu konuda ne yapmalıyım? 5 GHZ bir sinyal yükseltici alıp evin her tarafını 5 GHZ’a mı bağlamalıyım? Yani bütün eve 5 GHZ bant yayını mı yapmalıyım? Keenetic Vogger PRO alsam sorun çözülür mü? Hız kaybı yaşar mıyım? Alırsam kablosuz MASH yaparım. Başka bir şey önerir misiniz? Modem evin uzak bir noktasında. Evi delmemek için yakına alamıyoruz. Alsak bir noktada sorun çözülür ama bu sefer de mutfak yatak odası kısmına 5 GHZ bandı ulaşmaz ki ulaşır mı bilmiyorum. 2.4 GHZ’i iptal edebilirsem çok güzel olur. Acil destek olur veya öneri yaparsanız çok sevinirim.

@tnetwork @moderators

Merhaba aygıt yöneticisinde bluetooth başlığını genişletip bir görsel yollayabilirmisiniz. Bilgisayarda harici bir bluetooth aygıtı varsa birini kapatmayı deneyebilirsiniz.

Harici bir Bluetooth kartı kullanmıyorum. Aygıt yöneticisinde bazen sadece Mediatek MT7921 oluyor, bazen de Bluetooth radio VS onunla bağlantılı şeyler çıkıyor. Eve geçince görsel atarım.

2 Beğeni

Merhaba. Sadece Mediatek Bluetooth Adapter var.

1 Beğeni

bluetooth sorunsuz çalışıyor mu

Evet, genel olarak problem olmadan çalışıyor. Arada kulaklığımdaki ses titriyor ancak o kulaklıktan da, Windows’tan da olabilir. Wifi 2.4 GHZ sıkıntı yapmasa sorun yok. BT açıp kapatınca düzeliyor mesela titreme sorunu. Bu da frekans sorunundan bence.

Linusun benzer bir sorunu var bu videoda. Aynı sorunu yaşıyorsunuz.

Nasıl çözmüş? O kadar ingilizcem yok. Çevirmem için de yazıya geçmem lazım.

Yanlış hatırlamıyorsam önce 6ghz e geçti 5 ghzi ses için ayırdı. Sonra ses sistemini değiştirdi kablolu bağlantıya geçti.

Kablolu kullansam bende de sorun olmaz ki. Önemli olan Bluetooth aktif kullanmak.

Merhaba. Aygıt yöneticisinin görselini ekliyorum. Bilginize. Karmakarışık bir teknolojik durum içerisindeyim. Bu kadar çaresiz kalacağım aklıma gelmezdi.

Merhaba bunun bir çözümü yok aynı frekansı iki cihaz kullanmaya çalışıyor. Birini elemek lazım.
Bluetooth-WLAN Coexistence - MATLAB & Simulink bu linkte daha detaylı anlatıyor.

Bt de 2.4 frekansını kullanıyor. Bu sorun bazı kişilerde maalesef ortaya çıkıyor

2.4 GHZ’yi elemek daha mantıklı değil mi? Bir cihaz daha alırsam Rooter gibi bu yapılabilir ancak, evimde bazı cihazlarda 5 GHZ desteği yok.

Kablosuz görüntü veya ses aktarımını son çare günü kurtarmak için sadece seçerim ben. Kablosuz bağlantı gerçek zamanlı yüksek bit hızı gerektiren hiçbir uygulamada kullanışlı değildir. İlla sesi kablosuz aktaracağım derseniz fm bandında çalışan kablosuz kulaklıklar var onlardan öneririm. 2.4 ghzi sadece sese ayıramazsınız çünkü bu bandı kullanan komşularınız, kablosuz kulaklık kullanan diğer insanlar, mikrodalga fırın vs vs vs var.