Wi-fi Kopuyor

Merhaba tekrardan
*Modemde sorun olmadığından eminim çünkü modemi iki evde denedim sorun yoktu.
*Aynı zamanda üç tane modem getirdim ve üçünde de bahsettiğim sorunlar bulunuyordu.
*Ankastre kutusunda telekom ekipleri tarafından tek seferlik ölçüm yapıldı ve hız belirttiğim gibi 80 mbps. Bende az önce elektrikçi çağırdım ve ankastre kutusunda tek seferlik modem ile ölçüm yaptım 50 mbps civarında gördüm.

  • Şimdi Hocam internet paketim 75 mbps, bina altyapısı 71 mbps, modemim ise TP-Link TD9970v3 anladığım kadarıyla modemim 300 mbps olarak yazıp belirtiliyor ancak bazı yerlerde okuduğum kadariyla ise maximum hızı 54 mbps.
  • Şuan ki sorunumu unutmuş olabilirsiniz şöyle belirteyim kablosuz hız testini yaptığım zaman maximum 26 mbps olarak goruntelenmekteyim diğer odaya gitmeye gerek yok telefon önüne elimi koyduğum zaman hız düşüyor elimi çekiyorum hız artmaya başlıyor. Diğer oda ile modemin bulunduğu oda arasında bir duvar olmasına rağmen internet çekmiyor hız maximum 3 mbps başka odaya gittiğim zaman wi-fi kopuyor.(Daha önce belirttiğim gibi eve 3 modem getirdim ve modemimi iki evde test ettim.)(modem belki bu iki haftada en az 5 kez sifirlanip modem kurulumu yapıldı)
  • Şimdi sorun hakkında bir bilgi edindiniz mı veya bir çözüm yolu bulabildiniz mı?