VoWifi Sorunu

Merhaba, telefonumda sürekli bir şekilde vowifinin kesilip daha sonra kendine kendine geri gelmesi sorunu yaşıyorum. Bu sorun çok şık bir şekilde yaşanıyor ve dolayısıyla bu problem telefonumun şarj tüketimine de eksi olarak yansıyor. Kullandığım cihazları aşağıya ekleyeceğim. Fakat şunu belirtmek isterim ki TT internet olan ve TP Link W9970 modemi olan başka bir yerde bu sorunu yaşamıyorum. Yani telefonumda ve hattımda bir sorun olduğunu düşünmüyorum (ki bu sorun için Turkcell e talep ilettim kontrol edildi ve bir sorun olmadığı tarafıma iletildi). TurkNet tarafında yapılması gereken bir ayar mı var acaba ya da bu sorunu daha önce yaşayıp çözüme kavuşturabilen varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim…

Telefon: Xiaomi Redmi Note 9 Pro - Türkcell
Modem: Keenetic Extra DSL (3.6.3 Stabil)
İnternet: VDSL 100 Mbit tanımlı

Aynı marka, model telefon ve Türkcell kullanıyorum. TTnet TP link modem var ama böyle bir sorun yaşamadım. Modemin wifi ismini değiştirerek tekrar deneyebilir misin ?

1 Beğeni

Evet bende sizin dediğiniz modemde hiçbir sıkıntı yaşamadım. 5 GHz bağlı telefon sizin dediğinizi de deneyeyim. Kanal 36 da ayarlı kanalla da alakalı bir durum olabilir mi?

bende 3 farkli modemde ayni sorunu yasadim.turkcell vowifi.ilk basta telefondan sandim demekki degilmis

vowifi icin mesela turktelekomun bir modeminde port acmak gerekiyordu.turknette havuz ipsi oldugu icin mi acaba sorun yasaniyor? modem ve internete cikis ip adresi farkli oldugi icin.

iphone 7 türkcell hattım ile turkcell-wifi sorunsuz kullanıyorum

1 Beğeni

VoWifi ayarında tercih edileni WiFi yaparsanız sürekli bu şekilde değişim yaşamaz. GSM de kalınca GSM sinyali WiFi den iyi olunca otomatik ona geçiyor WiFi’a yaklaşınca VoWifi’a.

2 Beğeni

O da olabilir benim test ettiğim şekilde telefonumda veya hattımda bir sorun bulunmuyor. Bugün modemin teknik desteğine ulaşmaya çalışacağım gerekli kontroller yapılıp sorun bulunmazsa TurkNet teknik desteğe ulaşırım.

Wifi yi tercih et seçili zaten.

Daha önce ISP kısmında Türk Telekom, Vodafone ve şuan TurkNet, GSM kısmında Turkcell ve Vodafone kullanmış biri olarak söylüyorum. Hiç bir modemde port mortla uğraşmadım. Sorunsuzca wowifiyi kullandım. Hatta kısıtlama günlerinde şebeke pek çekmediği için cihazı uçak moduna alıyorum. Wifi üzerinden geliyor aramalar. Cihazın şarjı daha uzun gidiyor.

1 Beğeni

Deneme yanılma yapmaya devam ederken şunu farkettim. Telefonun DNS adresini Google DNS olarak ayarladım ancak modemdeki DNS TurkNet in kendi DNS si. Bu şekilde bahsettiğim kesilme sorunları yaşanmamaya başlandı. Bir süre sonra yine konuyu güncelleyeceğim. TurkNet DNS sinde VoWifi kesilme probleminin var olduğu bu şekilde kesinleşirse eğer gerekli kontrollerin yapılması için teknik desteğe bir yazı yazacağım.

sonuç nedir? çözebildiniz mi?