Vodafone H300s modem ve ipv6

Ben bu modemi TurkNet abonesiyken bedava sayılabilecek bir miktara satın almıştım. 5 yıl boyunca TurkNet’te bu modemi kullandım. Yazılımsal olarak kısıtı vb. çoktur fakat benim nezdimde efsanevi modemler listesine adını yazdırmış bir modeldir H300S. İstisnasız DSL hattını en iyi okuyan modemdi. Sayısız marka denedim ve kullandım. Geçtiğimiz günlerde Vodafone reddedemeyeceğim bir teklifle gelince 5 yıllık TurkNet aboneliğimi sonlandırıp Vodafone Fiber’e geçtim. Onlar da getirip Vestel DGW9000 taktılar sağolsunlar. Üçüncü gününde modemi söküp H300S’i taktım. Çalışacağından pek umudum yoktu fakat çalıştı. Efsanevi modemi hem fiber hem de VDSL ile kullanmış oldum. Dediğiniz gibi LAN portlarında Gigabit çıkış var ve 113 MBPS alıyorum. Vestel’in 2022 yılında ürettiği modemin LAN portları 100 MBPS ve LAN çıkışı 95’te tıkanıyor mesela.

TurkNet’te iken IPv6 tanımlandı fakat H300S IP almasına rağmen DNS almıyor ve IPv6 ile internete çıkmıyor maalesef. Bu tabii ki yazılımsal bir sorun. Bu modemi kullanan iki ülke var. Yunanistan ve Türkiye. Yunanistan’da bu modem neredeyse her ay güncelleme alıyor ve adamlar V1.2.01.06 sürümüne ulaştılar. Son sürüme kadar onlar da IPv6 ile internete çıkamıyordu fakat bu yazılım ile IPv6 hizmetinin aktif edildiğini söylüyorlar. Ben bu durumu Vodafone’a e mail yoluyla ilettim ve dönüş bekliyorum bakalım. İnceliyorlar. Bu arada Mayıs ayından beri Vodafone’da sabit internet abonelerine IPv6 hizmeti sunmaya başladı kullananlar var. Ben de talep ettim.

Ben H300S’i Vodafone a geçmeden önce V1.0.08 olarak kullandım. Modemi Vodafone hattıma taktığım gibi 1 saat bile geçmeden kendisini 1.0.11.05’e güncellemiş sizinki gibi. Aşağıda güncelleme logunu paylaşayım.

Şu son güncellemeyi zahmet edip verirse Vodafone Türkiye, bu modem IPv6 ile internete çıkmaya başlayacak gibi…

1 Beğeni