Arkadaşlar merhabalar. Sercom marka vodafone nun vermiş olduğu H 300s model vdsl modem ile ipv6 aktif hale getirip kullanılabilir mi? Daha doğrusu bu modem de ip6 kullanan var mı?
Merhaba, bildiğim kadarıyla tahhütlü servis sağlayıcıların verdiği modemler ipv6 aktif edilmiyor. Sadece garanti dışı işlemler veya modem hangi servise aitse o sağlayıcı verebiliyor, modeme kısıtlama koyuyorlar.
Şu anda türk.net vdsl de kullanabiliyorum. İpv6 ayarları da mevcut… hatta root şifresi ile de giriş yapabiliyorum. Sadece stabil olarak çalışır mı? Hiç deneyen oldu mu diye merak ettim.
Modemdem acayip memnunum… Wifi mesafesi olsun. Stabil olması olsun. 3 seneden fazladır kullanıyorum. Sıkıntı yaşatmıyor. Fiber desteği de var. Hatta bunlardan sonra vodafonenun verdiği modemlerden kimse memnun değildi. Bir çok kişi bu modemi talep ediyormuş… Lan Portları 1 gbit lik… tek merakım IPv6 da ne yapar.
En son cnet marka modem veriyorlardı. Küçük beyaz bir modem… bundan ara ara geliyormuş. Onu da genelde bu modemi kullanan ve arıza değişim gibi durumlarda kullanıyorlarmış. Bazı bölgelerde de stoklarında olduğu için bu modemi verebiliyorlarmış. Kesinlikle bu modemi alırsın dersem yalan olur… Müsteri hizmetleri ile konuşursun ben bu modemi istiyorum diye… gönderdikleri diğer modemde 5g bile yok sadece 2.4 g yayını yapıyor. eğer para veririm dersen 525 tl ye hepsiburada da mevcut. Gerçi para verdikten sonra daha fazla alternatiflerin olur. İkinci elde bulman mümkün olabilir. Ben satar mıyım satmam. Operatörüm daha iyi modem bile verse yedek olarak tutabileceğim bir cihaz. Adsl vdsl ve fiber desteği var. Her türlü platforma hazır. Yine de araştır derim.
Link: H 300s modem
Geçen ay 375 TL idi… özellikleri daha pahalı modemlerle aynı… Yalnız şunu da uyarayım. Bu modemin şu handikapı var. Güncelleme almıyor. Operatör modemi olduğu için. Üretmiş ve unutmuşlar.
İllaki yeni birşey alacam para vereceğim mecburen dersen Keenetic modem bakarsan daha iyi olur.
h300s kullanıyorum. kesinlikle tavsiye ederim, özellikle realtek işlemci ve broadcomm tasarımlı anakartı ile xdsl hızı konusunda oldukça stabil ve mediatek işlemcili modemlerden yaklaşık 10 mbps daha yüksek hız alıyor. ipv6 konusuna gelirsek, modem ipv6 alıyor fakat dns alamadığı için ipv6 ile çıkış yapamıyor dolayısıyla testlerde de gözükmüyor. Bendeki sürüm 1.09.05. ülkemizde vodafone net kullananlar otomatik güncelleme alıyormuş. v1.11 sürümüydü sanırım. Belki o sürümlerde giderilmiştir bu sorun fakat ne yazık ki güncelleme dosyası internette olmadığı için ve vodafone net kullanmadığım için tam olarak bilemiyorum durumu.
Yunanistan’da çok sık kullanılıyor ki zaten sercomm üretimi
Ben iki ay öncesine kadar vodafone da idim. Güncelleme aldığını farketmedim. Siz yazınca baktım. Şu anda modem versiyonu v1.0.11.05 olduğunu gördüm. Evet v6 ayarları mevcut ama v6 dns ayarını bende göremedim. Root şifresi ile bile girdiğimde maalesef yok.
Vodafone kullanan biri bulup arada onun hattına takmak lazım demek ki… ne kadar sürede güncelleme yapar acaba… vodafone mobil operatördekilere v6 vermeye başladı. Xdsl aboneleri de kapsam içindeyse belki bir güncelleme daha yapar. Yada dns ayarını yazılıma gömülü olarak yapabilir mi…
Modem sizde kalıyor… modemin sahibi oluyorsunuz. Ayrıca 2 gün önce ipv6 yı da aktif yapmalarını istedim. Anında aktif oldu. Pc de hiç ayar yapmadan kullanmaya başladım. Bir çok modemde sorun çıkıyordu. Android telefonda yapamadım ama pc de oldu.
Şimdiye kadar hiç denemedim dostum
Valla ben iki kere iptv 6 iki kere gördüm artık göremiyorum. Neden olduğunu bilmiyorumda
Ben bu modemi TurkNet abonesiyken bedava sayılabilecek bir miktara satın almıştım. 5 yıl boyunca TurkNet’te bu modemi kullandım. Yazılımsal olarak kısıtı vb. çoktur fakat benim nezdimde efsanevi modemler listesine adını yazdırmış bir modeldir H300S. İstisnasız DSL hattını en iyi okuyan modemdi. Sayısız marka denedim ve kullandım. Geçtiğimiz günlerde Vodafone reddedemeyeceğim bir teklifle gelince 5 yıllık TurkNet aboneliğimi sonlandırıp Vodafone Fiber’e geçtim. Onlar da getirip Vestel DGW9000 taktılar sağolsunlar. Üçüncü gününde modemi söküp H300S’i taktım. Çalışacağından pek umudum yoktu fakat çalıştı. Efsanevi modemi hem fiber hem de VDSL ile kullanmış oldum. Dediğiniz gibi LAN portlarında Gigabit çıkış var ve 113 MBPS alıyorum. Vestel’in 2022 yılında ürettiği modemin LAN portları 100 MBPS ve LAN çıkışı 95’te tıkanıyor mesela.
TurkNet’te iken IPv6 tanımlandı fakat H300S IP almasına rağmen DNS almıyor ve IPv6 ile internete çıkmıyor maalesef. Bu tabii ki yazılımsal bir sorun. Bu modemi kullanan iki ülke var. Yunanistan ve Türkiye. Yunanistan’da bu modem neredeyse her ay güncelleme alıyor ve adamlar V1.2.01.06 sürümüne ulaştılar. Son sürüme kadar onlar da IPv6 ile internete çıkamıyordu fakat bu yazılım ile IPv6 hizmetinin aktif edildiğini söylüyorlar. Ben bu durumu Vodafone’a e mail yoluyla ilettim ve dönüş bekliyorum bakalım. İnceliyorlar. Bu arada Mayıs ayından beri Vodafone’da sabit internet abonelerine IPv6 hizmeti sunmaya başladı kullananlar var. Ben de talep ettim.
Ben H300S’i Vodafone a geçmeden önce V1.0.08 olarak kullandım. Modemi Vodafone hattıma taktığım gibi 1 saat bile geçmeden kendisini 1.0.11.05’e güncellemiş sizinki gibi. Aşağıda güncelleme logunu paylaşayım.
Şu son güncellemeyi zahmet edip verirse Vodafone Türkiye, bu modem IPv6 ile internete çıkmaya başlayacak gibi…
Gigafibere geçtim. Bir süre Bu modemi kullandım denemek için hiç sıkıntı çıkarmadı. zyxel modemle resmin kapışıyor. Yunanistanaki yazılımı bulabilsek onu yüklesek nasıl olur acaba… İPv6 şu an benim için gereksiz hiçbir faydası yok. Durup durup sorun çıkarmaktan başka…
VODAFONE H300s / 300 Mbps + 866 Mbps AC / 4 Gigabit / VOIP / VDSL MODEM [ANA KONU] | DonanımHaber Forum » Sayfa 15 şuraya 1 göz atmanı tavsiye ederim bulmuşlar gibi görünüyor…