Vodafone Evde Internetten Turknete Geçişte Modem İadesi

Arkadaşlar Merhaba,
İki operatör arasında yaşadığım bir problem var bi türlü çözemedik. İşin sonunda ikisi ile de bağımı kopartacağım öyle görünüyor. Sorun şöyle ki;
3 yıla yakındır Vodafone Evde internet kullanıyordum aylık 87 tl ödemem vardı. Bulunduğum binada ise Turktelekom fiber altyapısı vardı.
Bir arkadaşımın tavsiyesi ile TurkNet 'e geçiş yaptım. Başvuru aşamasındaki arkadaş bana modemi geri iade etmemem gerektiğini mülkiyetin TurkNet 'e geçeceğini vs belirtti. 1 Hafta içinde hattım aktif oldu bana gönderdikleri bilgiler ile modem arayüzünden giriş yaptım.
Ardından vodafone beni arayarak modemi geri istedi. Aboneliğim sonlandığı için.
TurkNet diyor ki biz geçiş yaptık churn işlemi ile modemi geri göndermeyin sorun sizin ile vodafone arasında.
Vodafone diyor ki bizdeki aboneliğiniz iptal edildi modemi geri göndermezseniz 500 tl ödemeniz lazım vs.
iki arada bir derede kaldım. Böyle bir sorun yaşayan varmı ? Bu sorunu nasıl çözebilirim önerisi olan varsa dinlemek isterim.
Bu haftda bu sorun çözülmezse ikisininde borcunu ödeyip temelli kapatacağım.

1 Beğeni

Merhaba modemi vodofane den satın aldıysanız vermeyin ki almamissiniz adamlar kurmuş geri vermek durumundasınız. Konunun TurkNet 'e alakası yok gibi.

Ben mesela modemi almak istediğimi belirtmiştim faturalarıma yansıtarak ödedim kimse benden modem istemedi.

İyide modemi TurkNet sahiplenemezki vodofone haklı olarak yazar bence 500 Tl yi

Merhaba,
Verdikleri routerin resmini atma şansınz varmı ?

TurkNet diyor ki biz devre numaranızın mülkiyetini aldık o modem bizim mülkiyetimize geçti geri gönderemezsiniz modem bizim diyor.

1 Beğeni

Yani oda mantıklı bir cevap gibi geliyor fakat modem türk telekoma ait vodafonenun kendi ürünü değil. turknette diyor ki biz sizin devre numaranızı sahiplendik modem mülkiyeti bize geçti diyor.

Hocam modem Vestelin DGW9000 diye bi modemi üzerinde TurkNet logosu var. zaten sürekli restart oluyo diye TurkNet 'e çağrı açmıştım. ZTE marka bir modem ile değiştirdi Turktelekom ekibi. onunda üzerinde türktelekom yazıyor.

o zaman göndermeyin üstat mevzu bu şeklide ise

Router sorunlu olduğunu biliyorum.
TT’nin verdiği TurkNet’e zihmeti geçiyor.
Vodafone temsilcisine arayıp söylenmesi gerekiyor.

Söylüyorum hocam da laftan anlayan kimse yokki karşımda. Turknetten bununla alakalı bi belge evrak istiyorum vermiyorlar. Vodafone papağan gibi aynı şeyi tekrarlıyor. Hattınızı iptal etmişsiniz modemi geri iade edin demekten başka bişey gelmiyo ellerinden. Churn evrağı vs turknetle olan yazışmaları gönderdim ama yok. BTK ve Cimere şikayet ettim şikayetvara kayıt açtım ama nafile

1 Beğeni

Ne yazık ki Vodafone ile sizin çözmeniz gerekiyor. TurkNet bu konuda birşey yapamıyor.

1 Beğeni

Selamlar @onurkilic061, foruma hoş geldiniz. Forum profilinize müşteri numaranızı eklerseniz hizmetinizi incelemek istiyorum :raised_back_of_hand:

Bugün TurkNet müşterisi olarak Vodafone ev internetine başvuru yaptım ve beni aradılar. Tüm bilgilerimi verdikten sonra şunu sordum; aynı fiber altyapısında farklı operatöre geçişte modem iade etmek gerekir mi yoksa yeni modem mi göndereceksiniz dedim. Size yeni modem kurulacak eskisini kiraladığınız firmaya iade edebilirsiniz kurulum yapıldıktan sonra diye bilgi verdiler😊 işin özü delinin biri kuyuya bir taş atıyo kırk akıllı çıkartamıyor. TurkNet bişey söyledi ama tutacak dalı yok bir resmi dayanağı yok.

Merhaba, profilimi güncelledim

1 Beğeni

Turknetten vodafone geçiş yapmak için başvuru yaptım beni aradılar. TurkNet müşterisi olduğumu ve geçiş yapmak istediğimi söyledim. Geçiş yaptığımda bsna yeni bir modem verileceğini eski modemimi o zaman TurkNet 'e iade edebileceğimi belirttiler. Madem modem geri iade edilmiyor o zaman TurkNet neden eski modemi gönderme diye diretiyor. Mülkiyet hakkı diğer operatöre geçmiyor mu ? Bu açıdan bakınca işi bulandıran TurkNet

1 Beğeni

Vodafone da kullandığınız modemin üzerinde Telekom mu yazıyor Vodafone mu? Burada garip bir durum var. Eğer ortak fiber altyapı ise (Telekom fiber) modem aboneliğiniz süresince size ücreti karşılığında kiralanır ( bu kısım da çok saçma geliyor bana da neyse) aboneliği iptal etmeden farklı bir ISS e geçiş ( churn) yapılırsa sadece faturayı ödediğiniz şirket değişir. Kablo, sinyal, cihazlar yine altyapı sağlayıcısı tarafından kullanımınıza sunulur. Vodafone un cihazı geri istemesi garip. Bu sorunu TurkNet ile Vodafone un çözmesi gerekir abonenin değil. Umarım kısa sürede çözülür problem :pray:

Hocam modem üzerinde Turk Telekom yazıyor. Modemi Vodafone ilk kurlum yaparken kurdurdu. daha sonrasında ben TurkNet 'e geçiş yaptım. Modemi geri iade etme dediler. Fakat Vodafone modemi istiyor. TurkNet gönderme diyor. Vodafone göndermediğim için bana 500 tl fatura çıkarttı. TurkNet hiçbir şekilde elini taşın altına koyup sorunu çözmeye çalışmadı. Vodafone ile arasındaki problemde hep beni muhatap aldı ve vodafone ile benim çözmemi talep etti. Ben vodafoneu arayıp aboneliğimi onlara taşımak istediğimi söylediğimde ise TurkNet 'e modemi geri iade edin biz size yeni modem kuracağız denliyior. iki firma arasında ortak bir nokta bile yok. ben vodafonea modemi geri göndereceğim ve aboneliğimi de TurkNet 'e geri dönmemek şartı ile vodafone a taşıyacağım. Bir modem yüzünden müşterisini rezil rüsva eden bir kuruma geçmek zaten hataymış. Bende dersimi almış oldum.

Konuyu tekrar yetkilisine iletmeye çalışayım. Size olumlu veya olumsuz yönde bilgi verecektirler. Umarım TurkNet hizmetini kullanmaya devam edip taahhüt altına girmeden uzun yıllar kullanırsınız. :pray:

Selamlar, yerel sağlayıcı altyapısı üzerinden fiber hizmeti kullandığınızda ve bu hizmeti farklı bir sağlayıcıya taşıdığınızda modemin mülkiyeti hizmeti taşıdığınız firmaya geçer. İlgili firmadan tarafımıza geçiş yaptığınız için modemin mülkiyeti bize ait. Hizmetinizi iptal ettirdiğinizde ise modemi bize iade etmek durumundasınız.