Vgm3625 t50 b

Geçen forumda gördüğüm yeni yazılımı yükledim ıpv6 aktif hali hazırda ıpv6 adresi alıyor modem fakat ıpv6 ile internete çıkamıyorum acaba sebebi nedir.

1 Beğeni

Benimde ayni sorun, yardim edecek yokmu??

Merhaba @Oguzhantutkac @Merdancik modemlerinizde yüklü yazılım sürümlerini öğrenebilirmiyim.

V5.50(ABPM.6)F0 sürümü yüklü şuanda cihazlar ıpv6 alıyor bazen bazen almıyor ayrıca ıpv6 ile internete çıkmıyor hep ıpv4 üzerinden devam ediyor

V5.50(ABPM.3)b2_f0
TurkNet sitesinden yuklemistim

Modeminizi fabrika ayarına geri yükleyin ve ev ağı sekmesinden gerekli ayarları yapmanızı önerebilirim abpm6 f0 ve abpm6 c0 yazılımlarında ipv6 sorunu ortadan kalkmış durum da eğer bazı sitelere ipv6 ile erişim sağlayamıyorsanız sebebi sitenin ipv6 özelliğinin bulunmamasından kaynaklanmaktadır.

1 Beğeni

Size tavsiyem Zyxel in TurkNet için yayınladığı v550(ABPM6)F0 yazılımını yüklemeniz veya Zyxel in global yazılımı olan v550(ABPM6)C0 yazılımını yüklemenizi önerebilirim.

Indirme linki varmi?

Bugün denerim inşallah düzelir

1 Beğeni

Tabi buyrun bu TurkNet in yayınladığı
Türknet yazılım
Bu da global sürüm
Global yazılım

iki yazilimida yukledim. TurkNet yaziliminda ipv6 çalişmadi, modemi sifirlayinca wifi baglanamiyor,2-3 kere format atdim sonra girebildim. Globale geçdim bu hiç baglanti yapmadi, internet bir turlu gelmeldi birdaha TurkNet yazilima geçdim. Ne yazik ki modem BÜYÜK sorunlu, pişman oldum modem aldigima. Modem tavsiye edermisiniz

Sizin modeminizde fiziksel bir sorun olabilir çünkü yeni yazılımlarda bu söylediğiniz sorunların hiçbiriyle karşılaşmadım isterseniz modeminizin garantisi devam ediyorsa bir garantiye göndermenizi tavsiye ederim.

yeni sürümde dhcp ayarlarından manuel dns ataması yapın.
(bunu yapmazsanız internet çalışmaz, yazılımsal sorun)

ipv6 ayarlarını ise ipv6 dns only yapın.
(dhcpv6&ra açık)

ipv6 dns seçeneklerinden 3.sü proxy olsun.

  1. ve 2. yi manuel girebilirsiniz.
1 Beğeni

TurkNet sürümünde mi oluşuyor bu sorun global sürümdeki tek karşılaştığım sorun sorun değil aslında pppoe profilini 0/35 olarak ayarlamak lazım onun dışında kendi fabrika ayarları ve sorunsuz şekilde hem internete çıkış yapıyorum hem de ipv6 yı kullanabiliyorum ama TurkNet sürümü global sürümün aynısı olduğu için yükleme gereksinimi duymadım iyi ki yüklememişim eğer bu sorunları herkes yaşıyorsa.

internete bağlanan cihazlarda dhcp otomatik mi? dnsyi el ile girdiysen ondan çalışıyordur.
@KASPAROV

türknetin sürümü mü iyi yoksa global mi iyidir?

Dhcp oto ayarda ek dns belirlemedim.

İkiside aynı yazılım sadece ufak tefek değişiklikler var.