Vestel DGW9000 IPv6 Kullanımı

Merhaba arkadaşlar. Bugün itibarıyla fiber bağlantım tamamlandı ve Vestel DGW9000 isminde adından çok problemleriyle duyulan bir modem teslim edildi. Ben daha düne kadar VDSL abonesiyken IPv6’mı sorunsuz şekilde kullanırken bu modemde kutunun arkasında IPv6 desteği olduğu yazmasına rağmen IPv6 alamıyorum. Arayüzde aşağıdaki şekilde bir ibare mevcut

Fakat ayarlarda IPv6 bağlantıları görünmüyor.

Screenshot_2

Fibere geçtim diye benim IPv6 mı kayboldu yoksa modemde mi bir sıkıntı var (ki bu en olası durum) anlayamadım. Bu modemde IPv6 ile internete çıkabilen var mı aramızda?

Ayarlarını yapmadığın için çalışmıyor o kadar. Bağlantı şeklin PPPoE.

İyi de hocam, IPv6 bağlantı ayarları adı altında söylenen şeyler mesela IPv6’yok u seçmek veya Dinamik IPv6’yı seçmek gibi ayarlar karşıma çıkmadı henüz. Bunların nereden seçildiğini bilen bir arkadaşımız mevcut mudur? Tam bu mesajı yazarken TurkNet’ten Hivda hanım aradı şansıma. IPv6’nız sistemlerimizde aktif görünüyor, modemden IPv6 alamıyorsunuz diyor. Vestel modemden nasıl alınacağını da bilen yok sanırım. Tam olarak kanser eden bir modem gerçekten. Kutuya kocaman yazmışlar bir de IPv6 desteği diye. Bir yazılım bu kadar zayıf olabilir gerçekten… Bu modemle daha çok uğraşacağız anlaşılan.

Diğer modemlerde ev ağı - lan kısmında ipv6 için ayar oluyor birde oraya bakın.

Merhaba, @MertJR

Kısaca anlatayım, routerın sıkıntısı var, Wifi veya hız sorunlarını ortaya çıktığını görmüştüm.
En iyisi ZTE router ile değiştirin yada kendiniz router alın.

TT Fiber alt yapıda verilen cihazlar ipv6 aktif etme yerini kapatıyorlar.

Yok hocam ya. İki günde bezdirdi bu modem gerçekten. Arayüze bakar mısınız en başta? 2022 yılında böyle bir arayüz var mı?


@CKLasT

Üstadım modemin sıkıntılarını bildiğimden beni üç gün önce aradıklarında evde misiniz fiber kuruluma geliyoruz dediklerinde sorduğum ilk soru Vestel modem mi getiriyorsunuz oldu. Evet dediler. O zaman hiç gelmeyin dedim. Deponuza bakın en kötü önceki müşterilerden çıkma bir ZTE, zyXel falan kesin bulursunuz deponuza bakıp haber verin dedim. Ertesi gün tekrar aradılar. Stokta Vestel harici cihaz bulunmadığını ve bizim mahalleye tekrar geldiklerini kurulum istiyorsam sadece Vestel verebileceklerini söylediler. Lanet olsun takın dedim. Şehir dışındaydım maalesef. Hatta bulunduğum lokasyon, modemin kutusunda Adres olarak yazan Şişli’deki Levent 199 isimli binaydı. Toplantıya girdiğim odanın alt katında da Vestel’in HQ ofisi vardı direkt :slight_smile: Kutudaki lokasyon yani. O lokasyona iki hafta sonra tekrar gideceğim. Gittiğim zaman da modemi kutusuna koyup önlerine atıp ne yapıyorsanız yapın bununla demek istemiyorum fakat durum oraya gidecek gibi gözüküyor.

Tilgin markasının arayüzü tabii tilginde başkasından almadıysa. Tilginide satın almış bi firma iyice çorba olmuş o kısım. Umarım bir sonraki modemi başka firmadan alırlar da düzgün bir arayüz olur :smiley: Daha çok stabilite arıyorum arayüz karışık olsa bile herşeyi koydularsa içine ben okeyim kardeşim :smiley:

Öyle birşey yapma sana zihmetli iptal edildiğinde geri isteyeceklerdir. İstersen kendine router alırsın.

1 Beğeni

Elimde Vodafone H300S vardı. Oldukça da beğendiğim bir modem. GPON’u WAN girişine taktığımda PPPoE modunda TurkNet kullanıcı adı ve şifremi girdiğimde cihaz IP almıyor ve Internet ışığı kırmızı yanıyor. DHCP moduna aldığımda ise Internet yeşile dönüyor ve cihaz IP alıyor fakat CGNAT havuzundan değil, TurkNet’in şu meşhur 10.182.247’li havuzundan bir IP alıyor ve internete çıkış vermiyor doğal olarak. İşe yaramadı yani. Sanırım sunulan modemden farklı bir cihaz kullanamıyoruz maalesef.

Edit : VLAN ID’yi 35 yapmayı unutmuşum. Düzeltince çalıştı. Hem Gigabit LAN portuma kavuştum hem de IPv6’ma. Bilmemkaç yıllık VDSL modem karşısında bile Vestel DGW9000 üç günde rafa kalktı direkt. Piyasadan toplatılması dileğiyle…

1 Beğeni