Vestel DGW 9000 İnternet Kopma / Kendini Resetleme Sorunu

Her gün günde bir-iki defa internet gidiyor. 3 defa destek kaydı açtım, ilkinde aynı modemi sıfırıyla değiştirdi Türk Telekom ekipleri. Sonralarında da bağlantı testi yaptılar ve “23 saat boyunca herhangi bir kopma yaşanmamıştır.” diyerek destek kaydı kapandı. Bu modemi araştırdığımda bu sorun kronik bi sorun olduğunu gördüm. Eğer bir çözüm yöntemi varsa anlatabilir misiniz? Yoksa acaba AirTies veya ZTE gibi modemlerle değişebilme opsiyonumuz var mıdır? Şimdiden teşekkürler.

Bahsettiğiniz sorunlar bu cihazın en bilinen kronik problemi. Yalnız bu cihaz bir güncelleme aldı ve yeni sürümde bu sorunların tamamını ortadan kaldırdılar nasıl oluyorsa. Siz muhtemelen DGW9000-v4.1.0.61_22.02.14 sürümünü kullanıyorsunuz ve bu sürüm bahsettiğiniz problemlere yol açan sürümdür. Cihazın DGW9000-v4.2.0.36_23.01.2 sürümünde bu sorunları ortadan kaldırdılar.

Türk Telekom bu güncellemeyi OTA üzerinden yayınladı fakat diğer servis sağlayıcılar için OTA’dan güncelleme alıyor mu bu modem bilmiyorum.

Bu sürümü kendim modem arayüzünde falan yükleyebilir miyim?

Yükleyemezsiniz. Root olmayan kullanıcılar için manuel FW yükleme seçeneği sunulmuyor. Root kullanıcısının ise kullanıcı adı ve parolası bilinmiyor.

Aynı sorun bende de var bir çözümü var mı?

Bunun çözümünü destek kaydı açarak altaki yazılımı değiştirmeye talep etmen gerekiyor.

Örnek :
DGW900 router cihazımın firmware : DGW9000-v4.1.0.61_22.02.14 sürümünü DGW9000-v4.2.0.36_23.01.2 sürümüne geçirmenizi istiyorum. Bu yazılım dışarda bulunmuyor otomatik olarak yazılım yükleniyormuş.

malesef işe yaramadı. Telekomdan arayarak öyle bir hizmetin olmadığını söylüyorlar. Farklı bir modem olsun dedim ama farklı bir modem de sağlayamıyoruz diyorlar malesef kurtuluş yok sanırım.

Modem firmware diye bişey bilmiyor gibiler tp link ( archer c5v v3 ) var elimizde dediler kurdular onu kullanıyorum. Çekim gücü vestel kadar olmasa da gayet iş görüyor. Desteğe yazacaktım ama sistemlerinde sorun var kayıt açılmıyordu btkdan şikayet edince modem getirdiler hemen

Evet, cihazlar operatör fark etmeksizin Türk Telekom üzerinden güncelleme alır. Fibede kullanılan cihazların çalışma şekli DSL den farklıdır. DSL de sadece internet bağlantısı varken fiberde internete ek olarak management bağlantısı mevcuttur, güncellemeleri buradan alır. Cihaz güncelleme almadıysa bunu Türk Telekom çözebilir.

Hiç çözemiyorlarsa en son çare ZTE router istemek yada kendiniz dışardan router almak.

Cihazla başı belada olanlar direkt kurtulmaya baksın. Zaten artık dağıtımı yok diye biliyorum. Telekom stoklarını TP-LINK ile güncelliyordu en son. Vestel getirmiyorlar. Müşteri hizmetlerine Vestel modemle başınızın belada olduğunu söylediğinizde mevzuyu uzatmadan cihazı değiştiriyorlar. TP-LINK Archer ile değiştirttim kolayca.

TP link wifi sıkıntısı var.
Vestele yazılım atarak düzeltebiliyorlar ama o yazılımı tek Türk Telekom atabiliyor.
ZTE router şikayet göremedim.

Ne gibi bir sıkıntı var hocam? Bir şey yaşamadım açıkçası, Vestel’den sonra dünya varmış dedirtti.

Wifi otomatik uyku moduna geçiyor.

Mesela araya 1 duvar girdiğinde sinyal seviyesi 5 kademe den 4 kademeye düşerse 5 GHz çalışmıyor. İlk önce internet çalışmıyor sonra wifiden atıyor. Telefonlarda da PC de de aynı. Bu sorunu başka yerlerde okumuştum daha sonra bana bu cihazı verdiklerinde birebir aynı sorunu yaşadım.