Veri sızıntısı hakkında

merhaba, bu kategori başlığı altında benzer konularda da görüleceği üzere bir veri sızıntısı söz konusu. telefon aramaları ve sms üzerinden iletişim kurulmaya çalışılıyor. bu kişiler tel no, ad, soyad ve kullanılan internet sağlayıcısı gibi kişisel verilere nasıl ulaştılar? kendi adıma konuşacak olursam, numaram her yerde kullandığım bir numara değil bu bilgilerin sızmış olabileceği birkaç olası yer var;

TurkNet üzerinden sızdırıldı.
türk telekom bu verilere sahipse? türk telekom üzerinden sızdırıldı.
arıza kaydı sistemi üzerinden sızdırıldı. (en şüphe duyduğum yer)
banka üzerinden (otomatik ödeme talimatı) sızdırıldı.

ben ilgili numaraları TurkNet’e bildirdim. tiss üzerinden de şikayette bulundum. hatta tiss üzerinde “dolandırıcılık vakası, ilgili birime iletildi” şeklinde bir işlem uygulanmış.

yani her şey ortada, bu adamlara kolayca ulaşılabilir fakat anladığım kadarıyla ciddi bir yaptırım uygulanmıyor yoksa bu iş böyle çığrından çıkmazdı.

adamlar bir de işi dalgaya vurmuşlar, “dolandırıcılara aldanmayın” diye güvenlik smsi falan gönderiyorlar :smiley: aramalarda çok nazikler. şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki bu adamların kurdukları tezgah trdeki birçok firmanın iletişim departmanından kaliteli iş çıkarıyor.

3 Beğeni