VDSL'li evden GigaFiber'li eve nakil

Merhaba, 5 yılı aşkın süredir TurkNet VDSL kullanıyorum, taşındım ve yeni evimde GigaFiber mevcut. Geçiş işlemleri için başvuru yaptım ama bugün Türk Telekom ekipleri geldi, TurkNet dedi ki ‘’ GigaFiber’e nakil yapamıyoruz, önce VDSL geçin, sonra GigaFiber için nakil yaparız’‘.
Türk Telekom ekipleri gelip bina girişinde hattımı bırakmışlar, evimden gelen kablo ile onların bıraktığı hattı birleştirdim, şu an ev telefonum çalışıyor ama DSL sinyali yok.
GigaFiber’i bağlamadınız ama VDSL’i verseydiniz bari, evden çalışan biriyim, evde GigaFiber var, ama beni VDSL ile uğraştırıyorsunuz.
Ayrıca TurkNet’in kendisi de bu VDSL’in bağlanması için gereksiz yere Türk Telekom ile uğraşmak zorunda kalıyor.
İşlemlerin hızlandırıpmasını rica ediyorum, GigaFiber’ geçmek bu kadar uzun sürmemeli.
Bakın dün gece Türksat’ı aradım, sabah gelip KabloTV’yi hallettiler bile, şu an izliyorum. TurkNet olarak kendi altyapınıza geçişi yapamıyorsunuz.

Merhaba, 4/3/2025 tarihinde nakil süreciniz başlatılmıştır. İşlemler ortalama 7 iş günü sürüyor. Nakil süreciniz tamamlandıktan sonra GigaFiber dönüşüm talebinizi alacağız. Mümkün olan en kısa sürede işlemlerinizi tamamlayacağız.

Anlamadığım nokta şu, telefon nakledildi ama internet neden onunla beraber nakledilemedi?

Merhaba, VDSL hizmet aldığın kabloya modemi direk bağladığında VDSL modemin dsl sinyali yanıyor mu ?

Telefon hattınız Türk Telekom da olduğu için, TurkNet e aktarılması gerekiyor. En az 1 ay sürebilir ve TurkNet VOIP modem üzerinden IP telefon hizmeti verecek. Modeminizden çıkan kabloyu RJ11 telefonunuza takıp kullanabileceksiniz. Uzaktan modeminize TurkNet bağlantı sağlayıp, VOIP ayarlarınızı yapacak.

Hayır, yanmıyor. DSL sinyal verilmemiş, sadece ev telefonu aktif edilmiş, kabloyu modemden söküp ev telefonuna takınca telefon görüşmesi yapabiliyorum. Nedne hizmetler ayrı ayrı taşınır anlam veremiyorum.
Dün Telekom ekibi aşağıya uçları bıraktılar, ben de daireden gelen kablomu onların bıraktığı uçlara bağlayıp çalıştırdım telefonu, ama halen DSL yok. Türk Telekom’dan DSL nakli bekliyorlarmış, nakil gerçekleştikten sonra da GigaFiber geçişi işlemi başlatacağım.
Benim evden eve gidişimdeki toplam nakil süreci 15 günü bulacak anlaşılan.

Telefon numaram Türk Telekom’da değil, TurkNet’e ait. Türk Telekom üzerinde herhangi bir aboneliğim yok.
Dün gelip telefonu önce kurdular sadece, ben ondan bahsettim.
Biraz önce DSL sinyali geldi, ama internete erişimim açılmamış, normalde statik ip sahibiyim ama şu an 10.xxx.xxx.xxx ile başlayan garip bir ip adresi geliyor modeme, ayrıca internete de erişemiyorum.
Diğer firmaların sabah başvuranlara akşam bağladığı interneti kendi altyapısı olmasına rağmen bağlamayı beceremeyen TurkNet’i tebrik ediyorum.

Bakır kablo alt yapısında telefon numarası da, Türk Telekom üzerinden verilir.
Numaranızı : https://www.turkiye.gov.tr/btk-numara-tasima adresinden hangi operatör üzerinde olduğunu sorgulayabilirsiniz. Türk Telekom yazdığını göreceksiniz. Önce DSL nakli daha sonra fiber dönüşüm süreciniz başlatılacak demek ki. Ancak telefon numaranız geç taşınır maalesef. Ben 1 ay ı geçmişti bekledim.

Telefon geç taşınsın dert değil, ama GigaFiber olan evde niye ben VDSL için telekomun keyfini bekliyorum ? Bu durum çok saçma, TurkNet’in sistemleri bu kadar kötü mü ? Bildiğim tüm firmalar nakil sırasında altyapı türü değişikliği yapabiliyorlar, direkt GigaFiber kursalar böyle bir durumda kalmazdım.

DSL internet bugün düzeldi ve internetim bağlandı, taşıma işlemi tamamlandı. Hemen TurkNet ile iletişime geçip GigaFiber dönüşüm randevusu aldım 12 Mart Çarşamba günü sabahına, bakalım merakla bekliyorum, umarım hızlıca geçiş yapılır.

1 Beğeni

Bugün ekipler geldi ve kurulumu gerçekleştirdi, şu an 940 indirme 940 yükleme hızım var. İşlemler başarılı :smiley:

Keyifli kullanımlar dileriz. :blue_heart:

1 Beğeni