VDSL'den Fiber'e

Öncelikle kusura bakmayın yeri burası değil biliyorum fakat internet konusunda tek aktif forum burası olduğu için buraya yazmak istedim cevap bulurum diye.
Türk Telekom VDSL abonesiyim. 24mbps paket kullanıyorum. Mevcut kampanyam dahilinde 100mbps paket 136 lira. Yani hattım destekliyor olsa 100mbps’ye 136 liraya geçiş yapabiliyorum fakat desteklemiyor VDSL.
Binaya dün itibari ile ftth geldi. Ben fibere geçiş yapsam yukarıda yazdığım tarifeden aynı şekilde faydalanabilir miyim? Daha önce süreci yaşayan olmuştur diye sormak istedim. Yani yarın gelip fiberi bağladıklarında ben 24mbps olan hızımı 100mbps’ye aynı taahhüde devam ederek aynı paket kapsamında çıkarabilir miyim? Yoksa zamlı fiyatlardan yeni kampanyayı mı geçmek zorunda kalırım?

Merhabalar, bizim tarafımızda altyapınızın desteklediği maksimum hızı 139,90 TL üzerinden alabiliyorsunuz. Diğer sağlayıcı için durumu netleştirmek adına ilgili sağlayıcı ile iletişime geçmenizi tavsiye ediyorum.

2 Beğeni

Hayır alamıyoruz. Altyapımızın desteklediği maksimum hız 1000 Mbps. 100 alabiliyoruz :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

GigaFiber altyapısı bulunuyor ise 1000 mbps alabilirsiniz. Yerel sağlayıcı altyapısı ile şu an için 100 mbps’e kadar hız verebiliyoruz.

Başvuru gerçekleştirmeden önce altyapı sorgulama esnasında desteklenen hızı görebiliyorsunuz. Müşterilerimiz bu hızı görerek başvuru sağladığı için herhangi bir yanıltma durumu söz konusu değildir.

2 Beğeni

Buna tam olarak katılmıyorum. Başvurum esnasında 81 mbps hız alabileceğim gözüküyordu. Sevine sevine TT’dan ayrılıp TurkNet’e geçtim. İnternet bağlandı vs bi baktım 1-2 saatte bir internet kopuyor. 350 tane destek kaydı ve her birine saçma cevaplarla en son hızımı 50ye sabitledik. 3-4 günde bir kopmalarla kullanıyorum şu an. Ortalama 30-40 mbps hız alabiliyorum bilgisayarımda. Dolayısıyla bence de hafiften bir yanıltma durumu söz konusu. Canınız sağolsun

An itibariyle sorgulama ekranında aldığım sonuç;

VDSL altyapınızın desteklediği maksimum hız:
75 Mbps
8 Mbps’e Kadar Upload
İndirme hızı tahminidir. ~ 4 Mbps fark edebilir*”

Desteklenen maksimum hız ibaresi biraz kelime oyunu oluyor burada

İlkay Bey merhabalar, bakır kablolarda hız kaybı yaşanabiliyor. Hız sabitleme çoğunlukla kopma sorunlarının önüne geçebiliyor. Altyapınızın desteklediği hızları sağlıklı bir şekilde kullanabilmeniz adına birçok kriterin bir araya gelmesi gerekiyor. Bu kriterlerden biri ya da birkaçı sorunlu olur ise maalesef bağlantı problemleri meydana gelebiliyor. Fiber hizmetlerde ise hız kaybı minimum düzeydedir.

1 Beğeni

Evet bu söylediklerinizi biliyorum. Sorun yaşamaya başlayınca öğrenmek zorunda kaldım :slight_smile:
Benim burada TurkNet’e kızdığım nokta sorunu çözmek adına pek ilgilenilmediği. Arıza kaydı oluşturuyorum otomatik olarak TT’a yönlendiriliyor onlarda ya gelmiyor ya da gelip sorun yok diyip gidiyor. TurkNet’te buna istinaden arıza kaydını kapatıyor. Halbuki altyapıyı kiralayan TurkNet sizin TT’a bu sorunu çözdürmeniz gerekirken bana muhtarınıza gidin görüşün diyorsunuz.
Ben kendi başıma çözmeye çalışıyorum bu kezde TT abonesi olmadığım için işlem yapamıyorum. Evet şirket politikanızı seviyorum ama ilgisiz olmanız bu sevgiyi bastırıyor. TT uygun fiyatlı ve/veya taahhütsüz bir paket çıkarırsa paşa paşa geri dönüp kendi başıma altyapımı iyileştirmeye çalışacağım. Ve eğer TT altyapımı iyileştirirse onlarla kalmaya devam edeceğim. Haberiniz olsun :slight_smile:

1 Beğeni

Arıza sürecinizi incelemek istiyorum. Özel mesaj üzerinden dönüş sağladım :raising_hand_man:

1 Beğeni

Ahahah o zaman yerel altyapıda desteklenen en yüksek hız cümlesini kurmayacaksınız. Dediğimiz gibi altyapımız en yüksek 1000 destekliyor :slightly_smiling_face:

Aynen benimde böyle. yüksek hızda kopup duruyordu internet 50 ye sabitlediler bakır kablo altyapı sorunu falan diyecekler diye hiç destek kaydı açmakla uğraşmadım bile. Gigafiber ’ in aktif olmasını bekliyorum çünkü eğer 31 temmuza kadar Gigafiber hizmeti aktif olmazsa bende mecbur TT 1000 lik paket ’ i satmaya başlarsa 389 TL verip ona geçerim. Bakır kablo altyapı sorunu olduğunu düşünmüyorum çünkü aynı iç tesisatı 12 yıl boyunca TT de kullandım sorun yoktu.

1 Beğeni

Bu 1000lik paketlerden vdsl müşterileri yararlanabilecek mi?

100 üzeri paketlerden yalnızca FTTH müşteri yararlanabilir.

1 Beğeni

TurkNet konuyu fazla uzatıyor. Galiba işler kesinleşmeden sıcağı sıcağına 100 Mbps üzeri hızları duyurmak istemiyor. Bir süre daha gelmez ise TurkNet açıklayana kadar başka ISS değerlendirmek zorunda kalacağım.

1 Beğeni

Düzeltme yapayım TurkNet 480₺ cayma bedeli karşılamasını sadece Gigafiber için yapıyor. Turk Telekom altyapısından geçişte 240₺ yapıyor sadece

Ayrıca gigafiberdeki cayma bedelini artık 1000₺ ye kadar karşılıyor TurkNet.
image

1 Beğeni