VDSL ve ADSL firmalar'da farklı olan nedir?

Türkiye en yaygın ADSL ve VDSL hatları mevcut ki tamamı bildiğim kadarıyla türk telekom altyapısına bağlı peki müşteri hizmetleri,paket fiyatları ve taahütlü sözleşmeler hariç firmaların teknik açıdan VDSL VE ADSL de müşteri ne ek olarak sunuyor ve teknik konuda hangi firmalar ek bir işlem yapıyor kısaca türk telekom altyapısından hizmet veren VDSL ve ADSL hizmetlerinde firmalar ne gibi ayrıcalıklar sağlıyor ?

bu konuda bilgisi olan yokmu :confused:

Bir çoğu (ismini daha önce duymadığımız ISS ler) direkt al sat işlemi yapıyor. Bu yüzden giderleri düşük ve abone sayılarına göre (rekabet açısından) fiyatları düşük olabiliyor. Sunucu barındıran, kendi Network ekini olan, kendi pop noktaları olan, kendi yurtdışı çıkışları olan TurkNet gibi ISS lerin fiyat farkları da bu nedenlerle oluşmuş olabilir. Bildiğim ISS üzerinden yorum yapmak gerekirse, TurkNet te hizmet dondurma ücreti bulunmuyor, fiberde modem kiralama ücreti bulunmuyor, ilk hizmet nakil işlemi ücretsiz bunun dışında ortak altyapıda hizmet veren diğer ISS ler ile teknik açıdan bir farkı yok, en azından aklıma gelenler açısından yok.

3 Beğeni

Aslında merakım şu vdsl sonuçta tamamı telekom altyapısı ama fark anladığım kadarıyla firmaların sunucuları mesele zannedersem

Evet sunucu kapasiteleri ve yurtdışı çıkışları da var bunların arasında.