Vdsl vae/yapa

Merhaba, yeni bir TurkNet aboneliği başlattım, adresimde 83mbps vdsl bağlantı verilebileceği söylendi, bağlantı geldiğinde 83/8 şeklinde bir bağlantı geldi, buraya kadar bir problem yok.

Daha önce eski adresimde vdsl ile 16mbps download 1mbps upload kullandığım yapa altyapısındaki aboneliğimde yapa profilinden oyun seçince 3ms ping ile bağlanıyordum ve bu düşük hızlara rağmen online fps oyunlarında problem yaşamadan kullanabiliyordum.

Şu anda vae altyapısındaki 83/8 bağlantımda 6ms ping ile bağlanıyor ve elbette bir profil seçemiyorum. Bunu teknik desteğe iletip yapa altyapısına geçirilmesini talep ettiğimde mümkün olmadığı söyleniyor. Hız güzel eyvallah ama ping de önemli benim için, bu durumda TurkNet 'i ilk ay bitmeden kapatacağım ve başka fiber vs çözümler arayacağım gibi görünüyor.

VAE altyapısı olan 15 yıllık site içinde bir adreste yapa olmaması mümkün müdür? Bu konuda bilgi ve yardım rica ediyorum.

Yapa olmayan yerler olabiliyor. Santral ile bağlantılı.

Santrale kendi cihazları koyulduktan sonra yapa hizmet vermeye başlıyor.

3ms veya 6ms pingi nerde görüyorsunuz ? Hız testinde mi ping veya tracert testinde mi?
Yani biri 3 olup diğeri 30 olsa bile bir sorun olmaz.
Siz 3 ile 6 arasında çok fark var sanıyorsunuz ama eğer ping testinde böyle bir sonuç alıyorsanız şuan alın kahvenizi arkanıza yaşlanın çünkü gigafiber de ancak böyle bir ping alırsınız diyeceğim ama o hız ölçümlerindeki ping olayı farklı.
Siz hız testi yaparken öncelikle bağlı olduğunuz en kısa mesafedeki server ile aranızdaki iletişim gecikmesini gösterir. Yani sizin oyun sunucularına bağlanırken ki aldığınız değer değil.
Bunun için komut satırı aracılığı ile test yaparsanız doğru sonuca ulaşırsınız.

İstanbul küçükçekmecede var görünüyor. Bulunduğum adres küçükçekmece atakentte büyük bir site. Dolayısıyla yapa olmaması gibi bir ihtimal olduğunu sanmıyorum, turkcell fiberinden kablonetine kadar her şey var. Bu seçenekler içinden TurkNet seçme sebebim yapa profilinden oyun seçince stabil, düşük gecikmeli bir bağlantıya sahip olmaktı. vae kullanacaksam turk telekom da tercih edebilirdim.

Bu arada speedtestte çıkıyor 6ms ping, dediğim gibi zeytinburnunda 16mbit bağlantı ile bile yapa/oyun profilinde 3ms ping alıyordum.

Bu konuda yapabilecek bir şey yok mudur?