Vdsl profil seçimi. Upload kaybı

Hattım 100 mbps sınırında. Bu yüzden arada kapmalar yaşıyorum. Şuan 100/20 upload alıyorum. 88/20 olması için arıza kaydı açtım ama 88/8 düştü. 88/20 sabitlemek için bir yol var mı?

bazı hız profillerinde upload 8 oluyor 88/20 almak istiyorsan snr margin ayarlanabilen modem alman gerekir

Selamlar @Gulnare, talebiniz üzerine hızınız tekrar güncellendi.

Üstat malesef hız aynı. Abone No 896174 suan rüzgar, yağış var ve dalgalanmalar oluyor. 88/20 profili yada 75 20 mümkünse iyi olur.

Hız değerleriniz gayet güzel ve iki günü aşkın süredir hattınız kopmamış. Bir sorun görünmüyor. Problem yaşıyorsanız tekrar destek kaydı oluşturup hızınızın düşürülmesini talep edebilirsiniz.

Daha stabil hat için 88 mbps düşürsem upload düşer mi? 88/20 tanımlama imkanı var mı?

Direkt tabloyu paylaşayım, daha aydınlatıcı olur. Hattınızın desteklediği ölçüde tabloya istinaden hızınız ayarlanabilir.

evet 88 e sabitlettirirsen hattını upload 8 e düşüyor bendede öyle olmuştu neden bilmiyorum

SNR ayarlı bir modem al kendi hızını kendin düşür bence. Ayrıca 8 SNR gayet stabildir, merak etme bu hızda da kullansan zaten bir şey olmayacak.

Maalesef saha dolabına mesafem 450m. Ama avantajım köy altı yerleşim ve dolapta 6 internet abonesi var. Bu yüzden hava durumu ve 20 yıllık kablolar sorun oluyor. Güvenlik kamerası olduğundan bulut depolama için upload önem arz ediyor. 75 20 veya 88 20 daha önce kullandım ama 1-2 ayda tekrar 100 çıktı hız.

1 Beğeni

O zaman en iyisi siz Keenetic modem alın ve kendi hızınızı kısın, 50 MBite bile düşürebilirsinzi bu sayede

İnternet için harcadığım paranın haddi hesabı yok. 2 tane TurkNet modemi mesh sistemi ve eski bir ton modem var. Tekrar bir harcama yapmak istemiyorum açıkcası. Ama vdsl için artık şart bu snr ayarlama.

1 Beğeni

eskiden telnet ile snr ayarlayabiliyordun hala işe yarıyormu bilmiyorum hangi modem var şuan elinizde

Keenetic kullandıktan sonra anlıyorsun aradaki farkı, hiçbir modem Keenetic’in yayından geçemez.

Siz hangisini kullanıyorsunuz hepsinde snr ayarı var mı? Asus ac750 vardı kayınçoda. Onu isteyiyim. Yenine hangisini vereyim :grin:

Zyxel 8623, zyxel 3625, tplink 9970, zyxel vmg3312-b10b, zyxel archer 1200 modelimi turktelekom modemi, yeni verilen turktelekom vdsl modemde var da modelini unuttum. sağı solu karıştırsam yine çıkar.

Keenetic’in tüm DSL cihazlarında yazılım aynıdır, hepsinde SNR ayarlanır. KN2112 modeli en Wifi AC olan orta seviye iyi cihazdır, tavsiye ederim.

1 Beğeni

Zyxel vmg 3313 B10A TELNET ile SNR yükseltme | DonanımHaber Forum tp link modemi takip bu linkteki ayarı uygularmısın Chromeda yapılan ayarı uygulanana gerek yok telneti aktifleştirmeyi unutma

Bu komutlar ile hız düşürülebiliyor ama cihazı yeniden başlatınca tekrar eski hale geliyor, eskiden ben yapardım.

Evet bende eskiden yapmıştım Broadcom işlemcili modemde ise yarıyor sadece sanırım hala işe yarıyor mu bilmiyorum