Vdsl Paket Hız Tanımı

Merhaba. Hattımda sürekli kopmalar olduğu için 100/20 mbps vdsl paketten 75/15 mbps vdsl pakete geçiş yapıldı. Ancak hala 90/20 mbps e yakın hız alabiliyorum. Bu nedenle çok sık crc hatası alıyorum ve dolayısıyla internette sürekli kopmalar oluyor. Maksadım 100/20 lik pakete kilit koyup 75/15 almak değil. Doğrudan kutudan 75/15 gelmesi. Daha önceden 100 üzerinden kilit konuldu ancak kopmalar devam etti. konuyla ilgili moderatörlerden yardım talep ediyorum…
abone no:1508949

Ayrıca ek olarak 2 konu var;
1-) Gece saat 12 den sonra kopma daha fazla oluyor. Normalde beklenen akşam yoğun saatlerde kopması. Son zamanlarda gün içinde de kopmalarda artış var. (Tesisatı cat 6 ile değiştim yak ile bağladım)

2-)Ping testlerinde dikkatimi çeken bir durum var. ae15.francoforte34.fra.seabone.net [89.221.34.251] yönlendirmesinde ciddi gecikme oluşuyor bununla ilgili bilgisi olan uzman arkadaşlardan yardım istiyorum. Eğer değiştirlme durumu varsa çok iyi olur. Zaten vdsl kullanıyoruz bari bu konuda dezavantajımız olmasın
Adsız

Ekran görüntüsü 2023-10-31 162556
NOT: Snr margin değeri yüksek hız alabildiğimi ve paket tanımının 75/15 olarak düşürülmediğini göstermek için yapılmıştır.
NOT 2: Snr değerini 15 de yapsam hatta ciddi kopmalar oluyor. Belki enteresan gelecek ama snr değeri 3 ile 6 arası değerlerdeyken daha az kopuyor

Selamlar @DeanWinchester, şu anda paketinizi 75 mbps olarak görüntülüyorum. DSLAM kilidiyle alakalı teknik bir sorun yaşanmış olabilir. Tanımlama yenilendiğinde probleminizin çözüleceğini düşünüyorum. Kaydınız üzerinden ekiplere bilgi iletiyorum.

Üst yazıda bir düzenleme yaptım tekrar bakarsanız sevinirim. Ayrıca statik ip aldığımdan beri ipv6 devre dışı kaldı konuyla ilgili sizden dönüş bekliyorum

Statik IP ile IPV6 birlikte sağlıklı çalışmıyor. IPV6’nızı aktif hale getirdim. Buna bağlı sorun yaşarsanız tekrar pasif hale getirebiliriz. Gece sorunlar yaşamanızın sebebi prime time ile alakalı olabilir. Bölgenizdeki prime time’a bağlı olarak hız/performans kayıpları olağan kabul edilir. Dinamik IP bağlı olarak ping sorunları yaşıyorsanız Statik IP’nin bu soruna çözüm getirmesi beklenir. Sorun yaşıyorsanız diğer ay Statik IP değişimi hakkında destek kaydı oluşturabilirsiniz.

Hocam burası osmaniye burda millet 12 ye kalmadan yatar :smiley: Ben 12 den sonra 2-3-4 civarlarından bahsediyorum

Hali hazırda statik ip mevcut. Zaten bu kopmalar ve cgnat yüzünden statik ip almıştım. Peki ip bloklarında şu an 159 ile başlayan blok tanımlı. Farklı ip bloklarında kalite farkı oluşuyor mu ?

IP blokları arasında bildirilen herhangi bir performans farkı bulunmuyor.