Merhaba. Hattımda sürekli kopmalar olduğu için 100/20 mbps vdsl paketten 75/15 mbps vdsl pakete geçiş yapıldı. Ancak hala 90/20 mbps e yakın hız alabiliyorum. Bu nedenle çok sık crc hatası alıyorum ve dolayısıyla internette sürekli kopmalar oluyor. Maksadım 100/20 lik pakete kilit koyup 75/15 almak değil. Doğrudan kutudan 75/15 gelmesi. Daha önceden 100 üzerinden kilit konuldu ancak kopmalar devam etti. konuyla ilgili moderatörlerden yardım talep ediyorum…
abone no:1508949
Ayrıca ek olarak 2 konu var;
1-) Gece saat 12 den sonra kopma daha fazla oluyor. Normalde beklenen akşam yoğun saatlerde kopması. Son zamanlarda gün içinde de kopmalarda artış var. (Tesisatı cat 6 ile değiştim yak ile bağladım)
2-)Ping testlerinde dikkatimi çeken bir durum var. ae15.francoforte34.fra.seabone.net [89.221.34.251] yönlendirmesinde ciddi gecikme oluşuyor bununla ilgili bilgisi olan uzman arkadaşlardan yardım istiyorum. Eğer değiştirlme durumu varsa çok iyi olur. Zaten vdsl kullanıyoruz bari bu konuda dezavantajımız olmasın

NOT: Snr margin değeri yüksek hız alabildiğimi ve paket tanımının 75/15 olarak düşürülmediğini göstermek için yapılmıştır.
NOT 2: Snr değerini 15 de yapsam hatta ciddi kopmalar oluyor. Belki enteresan gelecek ama snr değeri 3 ile 6 arası değerlerdeyken daha az kopuyor