VDSL Modem Hat Degerleri ve Maksimum Hiz

Merhaba arkadaslar,

Cok kisa bir sure once TurkNet abonesi oldum. Oncelikle belirtmek isterim ki internet servisimden su anlik cok memnunum.

Bagli oldugum DSLAM bina altinda. Binaya kadar fiber, sonrasinda VDSL uzerinden hizmet veriliyor. Su anda 100 mbit Ozgur Iletisim paketinden genellikle 90-93 mbit bant genisligi alabiliyorum. Stabilite, ping veya loss sorunum yok.

Sizinle sadece meraktan hat degerlerimi paylasmak, hattin kalitesini anlamak ve yine meraktan hizin tam olarak 100 mbit olup olamayacagini sormak adina bu basligi acmak istedim. Yanlis anlamayin, mevcut hiz yetiyor :slight_smile: sadece merakliyim.

Hat degerlerim asagidaki gibi. Modemim ise bir pismanlik urunu olan Zyxel VMG1312-T20B.

Yorumlarinizi bekliyorum.

Tesekkur ederim.

Zaten 100 verilmiş yani modem 100 ile buluşmuş. Hız testlerinde biraz düşük çıkması normal. 100 mbps ile tam sınırda görünüyor hat. İyi günlerde kullanın hizmetinizi :pray:

1 Beğeni

Hat değerlerin oldukça yeterli. Moderatör arkadaşın da dediği gibi sınırda. Etliye sütlüye karışmadan, kablolarla oynamadan böylece kullan derim :smile:

1 Beğeni

Ben de oyle dusunuyorum. :smiley:

Yalniz butun kablolar yeniyken, DSLAM da asagidayken nasil hat degerleri limitte oluyor onu merak ediyorum. Asagidan gelen kablonun bir ucu modemde diger ucu ankastrede. Daha ne kadar temiz olabilir ki bu baglanti degerleri sinirda olmasin. Ne dusunursunuz bu konuda?

ayrıca down tarafındaki snr değeri 10 15 olsa bile bakır kablodan dolayı 3 4 mbps düşük hız alırsınız hiçbir zaman bakır kablodan kayıpsız hız gelmez :slight_smile: tavsiyem fiber binanıza kadar gelmiş ise imza toplayıp fiber çektirmeniz

1 Beğeni

hocam altyapınızın desteklediği max hızı aldığınız için down tarafındaki snr değeri hatta bir sıkıntı hasar olmadığı sürece 7-8 arasında değişebilir bu normal bi durum ama diyosanız ki benim hat değerlerim kaliteli olsun diyosanız eğer hızınızı 79’a sabitletip stabiliteyi arttırıp sıkıntısız şekilde kullanabilirsiniz :slight_smile: ayrıca binanız 2 3 katlı bir bina ise ve abone var ise dslam yoğunluğundan kaynaklı 7.8 snr ile ancak 100lük paketten 90 93 95 mbps gibi hızlar alabilirsiniz :slight_smile:

1 Beğeni

image
bu hat değerlerine bakarak yorumlayabilir misiniz acaba rica etsem? Ben de 54mbps vdsl gözüküyor ama şu an kullandığım internet sağlayıcısı 85mbps download 7.5mbps upload veriyor.

Merhaba, @berkaykrc
Modeme gelen hız 93 dowload ve 8 upload olarak görülmektedir. Hat zayıflamanız çok iyi durumdadır. Wifi ile hız testi yaparsanız daha düşük hız görülebilir daha iyi modem wifi üzerinden daha iyi hız alabilirisiniz.

Teşekkürler şu anda kablolu bağlantı ile kullanıyorum. Wi-Fi hiç kullanmıyorum denebilir mobil cihaz dışında.