VDSL hizmeti geldi ancak bir sorunum var

Selamlar! VDSL hizmeti dün yapılan altyapı çalışması ile yeni geldi. Bu durumu ADSL hızım dün aşırı düşmesi ile destek kayıt açarak burada kısa sürede vdsl geldiğini öğrenmiştim ve bizde vdsl hizmeti talep ettik. İlk önce 35mb atandı daha sonra 100mb hız kadar talep için açık olan destek kaydını cevap yazarak uzattım. Çünkü dsl bilgisine göre o hızı alabileceğimi düşündüm. Ancak en sonunda alabildiğim yanıt şu oldu: “hızınızı altyapınızın desteklemediği maksimum hız olan 50 Mb hıza tanımladım.” Bu durumda hangisi doğru olabilir? İkileme düştüm ve bu yüzden bunu size de bilgi almak amaçlı göstermek istiyorum. Sizce dsl bilgilere göre 100mb’ye kadar hız alamaz mıyım?

TurkNet neden böylelerini işten çıkarmıyor? En temel teknik bilgileri bilmeyenlerin orada ne işi var?

3 Beğeni

Sizlerin desteğiniz ile tekrar destek kaydı açtım, yeni destek kaydın sonucunu buraya yazarım.

Rahatlıkla hattınız 100 kaldırıyorken neden 50 mbps vermek istemeleri gariplik bakıyorum. Port ücreti 50 ile 100 arasında fark yokken böyle yapmaları garip.

Rahat 100 mbit alabilirsin.
Umarım olumlu dönüş sağlanır.

Olmadı destek kaydından istenilen cevabı alamadım. Bildiğiniz, sabit hız aldığınızı, sorun olmadığını, vesaire vesaire neyse bunu geçelim. İstenilen cevabımı alamadım uzatmadan kapattım. Bir üst katta abimin TurkNet abonesi var, onu da vdsl geçiş yaptırmak istedim. Gittim abimin online işlemlerde paket değişikliği 75 var olduğunu gördük ve bunu onayladık, 1 saat sonra geldi. Hız testi yaptığımızda 75 değil de 52 en fazla sabit hız alabiliyordu ve anladık ki dslam kilidi varmış. İnternette dslam nasıl kaldırılır diye araştırdığımda Türk Telekom ile ilgili bir durum imiş. İnternet sağlayıcılar topu bir ona bir buna attıklarını gördüm yorumlarda, en azından neden dslam kilidi kaldıramadığını bilseydik iyi olurdu, dslam konuda destek kaydı ile tekrardan uğraşmadım. Çünkü bilgi konusunda ne kadar sahip olduklarını gördük. Bu konuda TurkNet açısından başka yapabileceğim bir şey yok değil mi?

Bizimkinin de paket değişikliği 75 onaylayalım dedik hiç yoktan, çünkü seçenek varken neden olmasın dedim. 1 saat sonra şu sonuçlara bakın:


asd
interneti şansa kullanıyoruz herhalde? Ne oluyor anlamadım.

Eğer 75 Paketine geçiş yaptıysanız şu anda almanız gereken hızı alıyorsunuz ben bir sorun göremedim :man_shrugging:t2:

İlk destek kaydında ilk dsl bilgilere göre 100mb hız paketi alma çabası ile açmıştım, ancak dediler ki sizde gördüğünüz gibi “hızınızı altyapınızın desteklemediği maksimum hız olan 50 Mb hıza tanımladım.” gibi cevap aldık. Yorumlarda 100mb alabileceğimi desteklediler. Daha sonra yeniden destek kaydı açmıştım 100mb için bilgi alamadım, en sonunda paket değişikliği seçeneklerde 75mb olanı seçtim onayladım ve sorunsuz o hızı aldım, benim amacım dsl bilgisine göre 100mb hızı almak idi ve alamadık. Üst kattaki 100mb alamayacağımıza göre online işlemlerden paket değişikliği 75mb onayladık ve buradaki hız testi 52mb sabit idi, dslam var olduğunu düşündüm. Bizimkini de aynı şeyi yapalım hiç yoktan dedim 75mb diye burada 75mb hızı aldık. Yani, destek kaydı ayrı kafada, paket değişikliği ayrı kafada ve buna ek olarak yaptığımız işlemler şansa bağlı gibi bir şey oldu.

Siz bir destek kaydı oluşturup numarasını bana özel mesaj üzerinden gönderin ben çözüme ulaştırılması için ilgili birime göndereceğim.

2 Beğeni

Ben tam anlayamadım. TurkNet’te ayrı ayrı 50 lik 75 lik 100 lük paketler mi var? Tek fiyat var sanıyordum öyle değil mi şimdi?

Kusura bakmayın cevap veremedim. Dün EKPSS sınav vardı, biz 75 mb hıza razıyız. Bir gün paket değişikliğinde 100mb hız seçeneği gelirse, o zaman sorunsuz değişiklik yaparız. Geriye IPv6 gelmesini beklemek kaldı, o da sistem tam oturduğunda gelir umarım. Konuya yorum yapan arkadaşlar, ilginiz için teşekkür ederim.

1 Beğeni

Merhaba,
Estağfurullah ne kusuru, umarım sınavınız güzel geçmiştir :pray:t2: Siz bilirsiniz eğer bu konuda yardım almak isterseniz ben ve diğer moderator arkadaşlarıma istediğiniz zaman mesaj atabilirsiniz :hugs:

1 Beğeni

Merhaba @kodiak, öncelikle yüksek hızlar hattınıza tanımlandığı için sevindim. İsterseniz size 100 Mbps için yardımcı olmaya ve destek vermeye çalışabilirim.

Bana müşteri numaranızı özel mesaj üzerinden iletir misiniz?

1 Beğeni

Tüm kullanıcılarımızın ulaşabilecekleri altyapı hızları değişiyor. Değiştiği için yerleşik operatörün belirlediği ara paketler var. Bu paket hızları stabilite sağlıyor. Fiyat politikamız ile doğrudan bir alakası yoktur.

2 Beğeni

Daha önce iç tesisatı çoktan iptal etmiştik, çünkü bir sürü ek vardı ve 2 yıl oluyor sanırım. Bilgisayar teknik servis çağırıp dışarıdan bu kablo ile modeme kadar getirdi ve ucuna ek kablo yaptıktan sonra modem dsl girişine bağladı:



Bu kablolarda sıkıntı yoktur herhalde değil mi?

Bende o zamanında, ilk gördüğümde “telefon kablosu yerine cat6 kablo bağlayalım” demiştim, oda buna “bu internet kablosu” demişti. Sonra bunu bağlamışlardı. Bende emin değilim ne kablosu. Ama bağladıktan sonra gürültü değeri bir güzel artmıştı zamanında, adsl varken bağlamadan önce iç tesisat ile 10mb hız vardı, bağladıktan sonra 14mb hız geliyordu.

Bildiğin ttr kablo :joy: Yahu siz dinlemeyin öyle geleni vs. Alın dışı blendaj olan bir kablo (cat5-6) olabilir. Hatta TEK TARAFTAN OLMAK ŞARTIYLA !!! Kutudan dış blendajı bağlayın kutunun toprağına. Mis gibi ne etkilenir ne bir şey olur. Yapacağınız en kayıpsız bağlantıdır. Telefon kablosu vs bunlar eski artık kullanmayın… Sonra SNR düştü hat koptu

2 Beğeni

Evet öyle olmalı ama bir üst katımızda TurkNet abone başvuru yaptığında TurkNet’e bağlı çalışan dışarıdan cat6 kablo çekti ve ucuna ek bağladı. Değerler hemen hemen aynı ya da bizim ki sanki biraz daha iyi. :smile:
üst katın dsl bilgisi:


Üst katta 75mb hızı sorunsuz almaya başladı. Modem reset atarsak ikimizin gürültü değeri değişiyor olabilir. Yukarı vdsl bağlamadan önce bizim vdsl ile gürültü değer ilk fotoda gördüğünüz gibi 37 idi. Bu konuda bilgim yok.

1 Beğeni

Ne olursa olsun çevresel etkenlerden neredeyse etkilenmez. Kutu içinde bile 20cm alttaki regret’e çaksa düzgün bir çakma olmazsa etkileniyor dsl sinyallerii. Sonuçta en sıkıntılı 0-35mhz aralığında taşıman frekans. Allahtan yok artık pek ancak halk bandı bir telsiz olsa yakında seyredin değerleri :joy:

2 Beğeni