Vdsl Hattım

Merhabalar.Hali hazırda kullanmış olduğum internet servis sağlayıcı den size gecis yapmak için dün sizle görüştüm.Su an 35mb hız alırken siz 16 MB alacağımı daha sonra hat durumuna göre artacağını söylediniz fakat bugün devletten btk onayı yapmak istediğimde hizmet tipi adsl olarak göründüğünden size mesaj atmıştım .Cevap olarak adsl e geçirileceğimi söylediniz.Ben yıllardır VDSL kulanicisiyken neden portum değişiyor.Portumu kaybedersem ne olacak başka yedek VDSL port yok çünkü.Sayfanizda geçişlerlerde port kaybı yaşamazsınız dediğiniz halde benim geçiş islemim nasıl olacak.Lutfen bilgili teknik bir arkadasiniz bana detaylı bilgi verebilirmi.

1 Beğeni

İki sitendende alt yapı sorgulaması yapar mısın.
alt yapı sorgulaması yapar mısın.
(İnternet Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet)
Profilinize müşteri numaranızı ekler misin.
Hizmet numarası ile geçiş işlemi yapmak istediğinizi söylemişmiydiniz.

1 Beğeni

Ben şahsen Türk Telekom ADSL’den TurkNet VDSL geçiş sağladım eğer şuanda portun ADSL olarak gözüküyorsa ADSL geçirilirsin ama eğer VDSL istiyorsan TurkNet ile iletişime geç sana bi port açabilirlermi baksınlar. netspeed.com.tr adresinden bi sorgu at hangi portların boş olduğunu görebilirsin. Bide şuanda hali hazırda olan modeminin arayüzüne girip hat bilgilerini paylaşabilirmisin?

3 Beğeni

Şuan vdsl hat kullanıyor o kullandığı hattın hizmet numarası var onunla beraber geçiş yaparsa portunu kaybetmeden geçiş yapacaktır.

1 Beğeni

Katılıyorum, bende öyle yaptım Türk Telekomdaki hizmet numaramla geçiş yaptım VDSL porttaydım fakat modem modunu sağolsun türk telekom ADSL2’deydi geçiş yaptım direk VDSL2 oldum yani.

1 Beğeni

Double port olanlar var. Hem adsl hem vdsl olarak kullanabiliyor.
Bildiğim kadarıyla bİr tane boş port olması gerekir demişlerdi ondan sonra diğer hattına geçiriyorlar boş port olmamasından dolayı adsl geçirecekler ondan sonra vdsl geçirirler umarım kaybetmez.

2 Beğeni

Bence kaybetmez, eğer çok fazla abone yoksa sokağında veya binasında. Bence beklemeden direk şuan hemen geçişi yapıp ADSL ardındanda direk VDSL geçiş istemeli yoksa portunu kaybeder şahsen.

Profile müşteri numaranızı ekler misin.

2 Beğeni

Zaten öyle olması gerekiyordu. Eğer eski sağlayıcının devre numarasını vererek yaptınız ise aynı hat aynı devre ile sadece faturayı ödediğiniz işletme değişir. Btk onayı kısmını tam anlamadım hat türü olarak VDSL de görünüyor mu :flushed:

Geçiş yapmak için hizmet numaramı istediler.Hali hazırda VDSL 35mb kullanıyorum fakat TurkNet 'e geçince adsl 16 MB olarak açılacak.Acilistan sonra potumu kaybetmeyeceğime dair garanti veriyoruz dediler ama nasıl olacak bilemiyorum gecis yapicaz artık umarım portumu kaybetmem

Beklemeden direk geçiş işlemlerini yap sonra zaten VDSL geçiş işlemini başlatırsın.

1 Beğeni

Yaptım yine adsl 16 MB görünüyor hizmet numaramı sormuslardı.Bu arada yardımcı olmak için mesaj atan arkadaşlara tek tek mesaj atmama rağmen niye yayınlanmadı acaba sadece 1 mesajım yayınlanmış.

Selamlar @Mustafa2, probleminiz devam ediyor mu? Ediyor ise forum profilinize müşteri numaranızı eklemenizi rica edeceğim.

Şu an için TurkNet 'e geçmekten vazgectim…İlginiz için teşekkür ederim.

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.