Merhaba. Şu anki altyapımız Adsl ve yaklaşık 10 gün önce Yapa sisteme dahil edildim. Yaklaşık 13 mbit hız alıyorum ve 5 senedir Asus Dsl N12_C1 modem kullanmaktayım. Aldığım bilgiye göre kısa süre içinde bulunduğum saha dolabı değişecek ve yüksek ihtimalle Vdsl internete geçeceğim. Mevcut modemim Vdsl teknolojisini desteklemiyor. Yeni bir modem almak istiyorum ve son zamanlarda TurkNet in de referans olduğu ve satışını yaptığı Zyxel T50b modelini araştırıyorum. Güzel bir modem almak istiyorum ve hrm Vdsl hem de fiber teknolojisini desteklemesini istiyorum. Son zamanlardaki kur artışından dolayı fiyatlar ikiye katlamış durumda. Tavsiye edebileceğiniz ve işte budur diyebileceğiniz modemler nelerdir? Bir de oturduğum binada 6 daire var ve binadaki telefon kutusundan modeme kadar yeni kablolama yaptırmak istiyorum. Mevcut kablo modeme 1 mt kalana kadar siyah klasik telefon kablosu geliyor. Daha sonra ek yapılmış ve rj11 jak takılmış. Yeni tesisatı eksiz bir şekilde cat6 kabloyla yapmak istiyorum. Bunun için Turknetten destek alabilir miyim?
Modem tercihini TP-Link’ten yana kullan…
kablo için elektrikçi çağırman yeterli olacaktır. TurkNet iç tesisatla ilgilenmiyor diye biliyorum.
İlçemizdeki en kabiliyetli elektrikçiye sordum ben bulaşmam dedi
Kullandığınız yada tavsiye edebileceğiniz model nedir?
Ttnetin verdiği vdsl modeminin performans olarak kötüleştiğini fark edince Zyxel T50b aldım. Şimdiye kadar memnunum ancak router kullandığım için de olabilir. Ama ilk başta tek olarak da denedim çekiyordu her yerde. Pcniz de 5ghz uyumlu olmalı. Benim tavsiyem bütçeniz el veriyosa modem + router almanız. Uygun fiyatlı bir modem ve iyi bir router işinizi görür.
TurkNet şu an için sadece yeni abonelik başvurusu yapan müşterilerine modem satışı yapıyor. Bütçenize göre 5ghz uyumlu VDSL modemlere bakmanızı öneririm.
İç tesisatı kendiniz yenileme yapmanız gerekmektedir ben kullandığım sistemlerde reçber 23 awg Cat6 veya nexans 23 awg Cat 6 kullanıyorum bunlar Gayet sağlam ve sağlıklı kablodur modem için ikinci el AC serisi modellere bakabilirsiniz
Reçber ve Nexans ı çok gördüm ama genelde çok büyük makaralar halinde satılıyor.300-500 mt gibi. Bana 30-40 m yetecek gibi
Teşekkür ederim. Dediğiniz yere baktım ama hangisini dış ortam için kullanabilirim tam anlayamadım.
Router almaya gerek yok. Zaten mevcut kullandığım Asus Dsl N12 E ile eski modemim Tp Link Wd8151 router özelliği var. Onu halledebilirim ama hangi modemi alacağım çok kararsızım.
Siz sadece yeni abonelik ile verildiğini söylüyorsunuz. Müşteri hizmetleri ise stokta olmadığından satış butonu aktif gözükmüyor diyor. Sizce çelişkili değil mi?
Çok teşekkür ederim. Emeğine sağlık
Mevcut müşteriler için modem talebi olduğunda bu şekilde bilgi verilmişti. Yeni aboneler için de stok bitti ise müşteri hizmetlerinin verdiği bilgi günceldir.
Zeybekmarketten dış ortam cat6 kablosunun 506025 ürün kodunu öğrendim. Binanın ankastre kutusundan eksiz bir şekilde modeme kadar çekeceğim ancak merak ettiğim şu. Rj11 jaklara montajda cat6 kablo sorun yaratıyor. Girmiyor. Çözüm öneriniz var mı? Şöyle olabilir mi,kablo makaronları iş görür mü? Son olarak Zyxel T50b, Tenda V12,Tplink Vr400 arasında kaldım. Aslında Keenetic Hero Ac1300 istiyorum ama biraz pahalı. Ne tavsiye edersiniz?
O kablodan kullanacağınız tel sayısı 2 olacak kalan telleri kesip makaron ile sıkıştırıp soketin içinde kalmasını sağlayabilirsiniz
Merhaba
Sorununuz cevabını vereyim. Cat7’sini kullanıyorum. Takarken içine girmiyor. Az ucunu bakıra kadar soyun. Az cık ama tamamen değil ondan sonra çakma işlemini uygulayın.
V3 alırsanız daha iyi olacaktır. 3. Versiyon çok güzel.
TP link kullanan birisiyim full ev TP link
Cemal Bey merhaba. V3 derken tam olarak bir model söyleyebilir misiniz? Modem ve tesisat konusunda titizleniyorum biraz😀
Teşekkür ederim Cemal Bey. Büyük ihtimalle Keenetic alacağım. Kolay kolay olumsuz yorum görmedim araştırdığım kadarıyla.