merhaba arkadaşlar. TurkNet vdsl hattı bağlattım. yaklaşık olarak 18-19 mbit download hızı alaniliyorum bu konuda bir şikayetim yok. hattın karşıladığı değerler bu en fazla anladığım kadarıyla. fakat upload konusunda şikayetçiyim. upload değerlerim anladığım kadarıyla download değerlerinden çok daha iyi olmasına rağmen 1 mbit uploadın üstüne çıkamıyorum. bu konuda bir öneriniz var mı. modem değerlerim aşağıdadır.
Snr sınırda.Bu değerlere alabileceğin maks hız bu.Ama hat zayıflaman upload tarafında 13 download tarafında 30.Ortalama bu değerler upload tarafında 0’a yakın,download tarafında en kötü 5-6 olması lazım.Uzaktan almıyorsan interneti kutuda,kutudan daireye kadar kabloda sorun olabilir.
Taş devrinden kalma altyapı olunca böyle oluyor.Senin yapabileceğin TT ekibi çağırıp kutuda sorun olmadığı bilgisini almak,kutudan ölçüm yaptırmak ve elektrikçi çağırıp kutudan daireye cat6 çektirmek.Santral uzaklığı,yoğunluk falan filana senin yapcağın bişey yok.Bağlantını belki varsa yakın santrale taşımak için TT ekiplerinden isteyebilirsin.
Bu gibi sorunlar da taş devrinden kalma altyapı gidip fiber gelirse çözülür anca.
açıklama için teşekkürler. bir noktayı tam anlamadım. bu hat değerleri ile daha yüksek bir upload almam mümkün değil mi?
Şöyle söyleyeyim, biraz daha upload verilirse (ki hattının değerlerine göre verilemez) hattında kopmalar başlayabilir. Bu sefer interneti kullanmada sıkıntı yaşayabilirsin.
hattımın hangi değerine göre daha fazla upload verilemiyor? download hat zayıflaması 30 a yakınken 18 mbit alabiliyorsam upload hat zayıflaması 13 iken neden en azından benzer hız alamıyorum? öğrenmek amacıyla soruyorum.
Upload için ayrılan frekans bandı, bantgenişliği download’a kıyasla daha düşük.İkisi de farklı frekansta çalışıyor ve aynı kabloda birbirine karışmıyor sinyaller.Bu nedenle hattınızın zayıflaması ve SNR Margin değerleri daha iyi görünse bile, frekansın dar olması nedeniyle yüksek hızlar alamazsınız.Bu tabi şuan bu hat kalitesinde ve altyapınızdan dolayı sizin için geçerli.Yoksa daha iyi değerlerle ve daha iyi altyapı ile yüksek upload alanlar var.
Hat zayıflaması download 30 upload 12. İkisi ne kadar 0 a yakın olursa daha kaliteli bir hat olur.İstersen destek kaydı açıp TT ekibi isteyip kutudan ölçüm yaptırarak ne kadar hız geldiğini öğrenebilirsin.Kutuya gelen hız daha yüksekse dairene kadar kablonu cat6 çekerek yenilersin belki değerler iyileşir.Belki senin dairene gelen kabloda sıkıntı vardır ya da interneti uzaktan alıyorsan ilgilenirlerse bağlantını yakın santrale taşımalarını isteyebilirsin.
Bu
SNR değerine göre (hat gürültüsü). Upload tarafında Hat gürültüsü değerin limitte. Hat zayıflaması da yüksek, o yüzden upload tarafında bu değeri alıyorsun.
DSL hatlarda Download ve Upload birbirleirnden farklı frekanslarda iletilir ve Asimetrik’tir. Sizin Upload SNR değeriniz sınır olan 8’e dayanmış, modem zaten güvenli olarak bağlanabileceği en yüksek hızda bağlanmış, TurkNet veya TürkTelekom sizi daha yüksek bir Upload hızı ile bağlayamaz, hattınız bu kadar hız kaldırıyor. Daha yüksek hızlar istiyorsanız bina girişinden modeme kadar yeni bir kablo çekmeyi deneyebilirsiniz, ayrıca Fiber talebinde de bulunabilirsiniz.
Ne yazık ki şu an daha yüksek hızda bağlanamazsınız.