VDSL den Fiber'e geçiş bazı sorular

Öncelikle Merhabalar uzun süredir TurkNet ailesinin bir üyesiyim. Bugün Fiber internete geçiş yaptım bazı aklımda sorular var. Kurulum nakil işlemi bitmedi. Gpon ve modem takıldı hala internet ışığım kırmızı yanıp sönüyor. Dairemiz için verilen Gpon cihazı sarı lekeli ve kirli gibi kozmetik çizikler var. kullanılmış Gpon mu verildi acaba. Yada arızalı mı? kutusuz geldi ürün. Aşağı onunda resmi mevcut, modem kutusu mevcut elimde. Cihaz aşağıdaki şekilde bağlandı TT çalışanı tarafından modem arayüzü yada modem şifreleri isimleri gibi ayarları hiç elleme dedi. Gpon kendini güncelleme yapıyor gibi bir şeyler anlattı. herhangi bir sorunda modem değişime gider dedi. Benim elimde (Vodafone H300s Sercomm) modem bulunuyor. Zte modem yerine Vodafone modemi kullansam daha iyi olur mu? yani verim olarak Performans filan vb. kullanan dostlarım var ise yazarsa sevinirim. Not; Fiber destekli. Son olarak Ne kadar hız alabilirim kablolu şekilde. 100/8 hızını tam kullanabilir miyim?


Merhaba aktivasyon sürecinin bitmesini bekleyin eğer yine internet bağlantınızda bir sorun olursa TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinden arıza kaydı açın kontrolünü yaparlar eğer sonuç alamazsanız burdaki yetkili arkadaşlar sizlere yardımcı olacaklardır 2.olarak fiber yapılarda hız ping gibi değerler sabittir 100 mbps ise 100 mbps gelir 5 ping ise diğer modemlerde de 5 ping dir eğer kullanılan modemde bir arıza yoksa diğer yandan vodafone modeminizin fiber desteği varsa kullanmanızda hiçbir sakınca yoktur.

1 Beğeni

efendim tam siz yorum yazdınız netim geldi ama kablosuz 2.4GHz hızda tam verimli download vermiyor 16 mbps download 10.7 upload verdi hız testinde. Modemi değiştirmem iyi olacak gibi 3 diş çeker iken biranda tek dişe düşüyor şuan kablo olmadığı için tam verimli test yapamadım.

Dediğim gibi modeminizi kullanabilirsiniz güle güle kullanımlar.

1 Beğeni

2.4GHz ağında 100 Mbps alamazsınız zaten. 2.4GHz ağı düşük frekanslı ağ olduğu için teknik olarak maksimum 72 Mbps görebilir bu da her zaman mümkün olmuyor. 5 GHz veya kablolu ağda tam kapasiteyi alabilirsiniz.

1 Beğeni

Kablo ile Hız testim. kablo ile bağlantı kurmak çok iyi.

2.4GH teknolojisi düşük frekanslı Wi-Fi yayını için kullanılıyor. Daha yüksek kapsama hızı sunmasına karşın daha düşük hızlar alınabiliyor. 5GHz ağlar daha yüksek frekanslı oldukları için nesnelerden ve duvarlardan çok fazla etkileniyorlar bu yüzden düşük kapsama alanı sunar ancak modemin yakınında çok yüksek hızlara ulaşabilirsiniz eğer cihazınız 5GHz Wi-Fi ağlarına bağlanmayı destekliyorsa.

1 Beğeni

https://www.duckware.com/tech/wifi-in-the-us.html

Şurayı bir okumanızı öneririm