Vdsl boş port

Şuanlık ttnet kullanıcısıyım TurkNet yaşadığım yerde 1000mb hız sunuyor ama ben adsl kullanıyorum. Boşta port olmadığı için. vdsl boş port için nereye başvurmamız lazım bilen arkadaşlar varmı ?

TurkNet 1000 Mbps başvurusu mu yapıcaksın ?
TurkNet Vdsl Başvurusu mu yapıcaksın ?
Yoksa ttnet vdsl başvurusu mu yapıcaksın ?

çok karışık bi yazı olmuş :slight_smile:

Türk telekom vdsl geçmek istiyorsan türk telekom müdürlüğüne gidip ek port için dilekçe vermeniz yeterli

TurkNet vdsl geçmek istiyorsan sadece başvuru yapman yeterli geri kalanıyla TurkNet ilgileniyor boş port oldugu anda direk bağlıyorlar seni

1 Beğeni

1000mbps ise gigafiber oluyor. TurkNet’in kendi giga altyapısı. Başka operatörler den geçişler de 480 TL olması lazım cayma bedeli karşılıyor. Siz ödüyorsunuz onlar faturanız dan düşüyor. Ne kadar tahattütünüz var ? Cayma bedeli ne çıkıyor ? İnternet Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet bura dan bir altyapı sorgulaması yapın. Giga mı var yoksa vdsl mi net anlayalım. Giga yoksa vdsl veya adsl vardır. Vdsl boş port içinde bağlı olduğunuz TT müdürliüğe gidip dilekçe ile başvurmanız gerek.

1 Beğeni

Bugün itibariyle ttnet sözleşmem bitti interneti iptal ettirdim. Aldığım hız 16mb vdslde boş port olmadığı için. Ben 100mb almak istiyorum fakat port ne zaman vs boşalır bilmiyorum ek portta açmıyorlar gidip yinede dilekçe versem işe yararmı ?

Şansını denemekte fayda var. Gidin bir dilekçe verin siz yinede…

Merhaba @Burak4 neden 1000 Mbps’lik GigaFiber hizmetimizi deneyimlemek istemeyip 100 Mbps’lik VDSL paketi kullanmak istediğinizi özel bir nedeni yoksa öğrenebilir miyim?

1 Beğeni

Aynı fiyata. 1 giga alacaksın 99.90 tl :partying_face:
Bundan daha iyisi olamaz. Bende merak ettim

1 Beğeni

biz gigafibere hasretiz arkadaş vdsl e hasret :frowning:

İnsan neden gigafiber istemeyip vdsl ister :thinking:. Millet e 1000 mbps gelir istemez. Biz 100 mbps yi bakır hattı bulamayız. Enteresan.

1 Beğeni

1000 mbps’i pahalı diye mi düşünüyorsunuz acaba?

Hepsi tek fiyat 99 lira TurkNet 'te. Fiber varken boşverin VDSL’i filan. Ha diyelim ki zam gelecek, en kötü paketleri ayırırlar yine uygun fiyatlı fiber tarife olur TurkNet 'te.

bnce 1 sıfır fazla yazdı

Çünkü oturduğum bölgede bırakın gigafiberi utanmasak adsl hattı bulamıcaz fiberin f si yok .500 metre aşağıda var fiber hatlar mevcut bizde mecbur 10 tane ile sınırlı olan vdsl hattı için kovalamaca oynuyoruz


Vdsl hatlarında boşluk olmadığı için çıkan sonuç. Buda 99₺ diğerleride 99₺ en iyisini kullanmak varken en kötüyü aynı paraya kullanıcaz

Konuyu açarken TurkNet bölgemde 1000 Mbps veriyor demiştiniz. Bu attığınıa ekran görüntüsünde ADSL 16 Mbps gözüküyor. Acaba konuya yazdığınız ilk yorumunuz hatalı mıydı? Ben buna istinaden yazdım size…

Bu arada TurkNet VAE’de ortak altyapı kullanıyor. Alabileceğiniz maksimum hızları daha uygun fiyatlara veriyor. İyi ve kötü ayrımını neye göre yaptınız bilmiyorum :slight_smile:

2 Beğeni

Burak. Bu konu için yapılacak tek şey boş port beklemek. Zaten diğer çözüm önerilerini yukarı da yazım da belirttim. Turktelekom müdürlüğe gidip dilekçe vermek. Başka yapılacak şuan için başka birşey yok. TT Fiber veya Gigafiber gelesiye kadar tabi ki… Apartmana TT fiber için yine bireysel başvuru yapabilirsiniz. Etkili olmasini isterseniz toplu imza şeklinde dilekce vermen… Yukarı da yazım yanlışı yaptığınızı anlamiştım o yuzden bir sorgu yapmanizi istemistim. Sorgu sonucunda da dediğiniz gibi vdsl port olmadığın dan suan icin sadece hangi ISS olursa olsun size adsl sunabilecek. TurkNet de tek fiyat politikasi var şuan. Bu olaya nasil baktiginiza bagli 1000, 100mbps de alsaniz 50 de 35 de 16 da tek fiyat. Yani burada sizi TurkNet de gormeyi tabiki isteriz ama bu karar size ait. Size hangisi daha mantıklı gelirse.

1 Beğeni