Vdsl baglayacaz dıyıp adsl baglanması

16mb adsl tt kullanırken tüm firmalar bana adsl alabilecegımı soyledı. TurkNet kendı sitesınden dahıl en fazla 15mb alabılecegım yazıyordu. musterı hizmetlerını aradım evet adsl alırsınız fakat sizin icin rezerve ederiz dendi. konusma sürerken suan port acıldı 75mb verelım dendı. tabı hemen kabul ettım ve 6 gunde yanı bugun ınternetım acıldı. ama o da ne en fazla 16mb adsl hızı alabılıyorum!. ayrıca benım bınama gelen o vdsl kutusu dahıl yok nasıl vdsl vereceksınız? sımdıden seyı duyar gıbıyım, biz size 75mb hıza kadar verebiliriz dedik!

Altyapı sorgulaması yaptığınızda diğer sitelerde VDSL gözüküyor mu şu anda?

modeminiz vdsl destekliyor olsa bile paket degisikligi yaptiginizda modeminizin arayuzune girip adsl den vdsl2 secenegini acmaniz lazim

VDSL kutusu diye bir şey yok. Binanızdaki kutuya ekleme çıkarma yapılmıyor.
Sadece santraldeki veya saha dolabındaki binanızdan giden kablonun uçları VDSL porta bağlanıyor o kadar.
Modeminizi tekrar kurun yapılandırma olarak VDSL seçin. Size sözlü olarak 75 Mbps verelim denildiyse onu verecekler. Ama sizin modem ayarlarını doğru yapmanız gerekiyor.

Merhaba. Musteri hizmetlerine 5 defa teyit ettirdim vdsl bağlanacak diye. Altyapı sorguladiğim zaman 16mb geliyordu. Telefonda bana 75mb vdsl dendi. Ve tabi ki adsl bağlandı. Musteri hizmetleri gecmis olsun adsl bağlanmış boş port için Türk telekomla iletişime geçin dedi ve resmen dolandirildim. Suan aldığım için 15mb adsl hızı. Yani dolandırıldım. Eksi sözlükte de başlığını actim elimden geldiğince kötüleyecegim TurkNet 'i

Hahaha. 75mb vdsl dendi. Her ayarı yaptım kendi musteri hizmetleri adsl bağlandı turk telekoma iletişime geçin vdsl için dedi. Vdsl gelse bile 35mb alırsınız dedi. Bu arada satış temsilcisine en az 5 defa vdsl başlayacaksınız değil mi diye teyit ettirdim. Dolandirici bunlar :slight_smile:

Modemin oldukça iyi. Bana adsl bağlamışlar direkt

Modemin vdsl destekliyor bana direkt adsl bagladiklarini söylediler. 5 defa teyit ettirdiğim halde. Evet online işlemlerden paket değişikliğine baktığım zaman 75mb paketimden 16mbye geçebileceğimi görebiliyorum:)

VDSL kutusu yok tavirime mi güldünüz anlamadım ?
Binanızda ankastre mi yok? Bakın VDSL ADSL kutusu diye birşey yok.
Saha dolabı santral ve ankastre vardır.
Saha dolabı/santral ikisinde de devre olur adsl vdsl olarak değişkenlik gösterir bu devreler.
Ancak Santraldeki yapı TT de nasıl bilmiyorum ama otomatik sanırım adsl de ayarlanabiliyor otomatik olarak diye biliyorum yanlış olmasın çünkü arkadaşımda bunu yaşadık modülasyonu adsl seçti sinyal aldı vdsl seçti yine sinyal aldı.
Ama saha dolapları öyle olmuyor vdsl ise vdsl adsl ise adsl.
Yani sizin binanızdaki ankastrenizle işiniz yok. ancak ve ancak atlak bağlantı( yani sizin kablonuzun saha dolabındaki ucu başka bağlantıya takılmış ) olabilir.